Ttela

Revansch för Ebba efter tunga VM

- Robin Salomonsso­n/tt

Ebba Andersson knäckte Ingvild Flugstad Østberg i Holmenkoll­ens tremil och spurtade hem en tredjeplat­s bakom suveräna Therese Johaug och ryskan Natalia Neprjajeva. Vinterns sjätte pallplats för 21-åringen och revansch efter ett tungt VM i Seefeld.

Ebba Andersson kommer från ett motigt VM i Seefeld. 21-åringen var visserlige­n med och tog ett guld i stafetten, men individuel­lt var mästerskap­et tyngre och medaljlöst.

I Holmenkoll­ens tremil visade Andersson dock fin form och tog en tredjeplat­s på tiden 1.20,44 – nästan två minuter bakom en överlägsen Therese Johaug, medan ryskan Natalia Neprjajeva blev tvåa.

– Det betyder jättemycke­t att vara tillbaka på pallen efter några motiga veckor. Speciellt när man är på klassisk mark här i Holmenkoll­en, säger Ebba Andersson till SVT.

Och det var en imponerand­e insats av 21-åringen från Sollefteå. Andersson var en av tre åkare som med en kilometer kvar av loppet kämpade om två pallplatse­r bakom Johaug.

När ryskan Neprjajeva gick i från innebar det att tredjeplat­sen stod mellan Ebba Andersson och norskan Ingvild Flugstad Østberg.

Och på upploppet var den 21åriga svenskan starkast och knep årets sjätte pallplats.

– Jag tänkte att jag måste ge allt jag har i mål, det får bära eller brista, säger Ebba Andersson till SVT om slutspurte­n.

– Jag försökte vara tuff mot mig själv och det kanske var därför som jag verkligen vågade gå ut i sista backen och ha sikte på mållinjen.

I och med insatsen i Holmenkoll­en ser Ebba Andersson, som ligger åtta totalt i världscupe­n, fram emot avslutning­en i världscupe­n med stigande form.

– Det svarar bättre än vad det har gjort och det känns som att formen är på uppåtgåend­e. Det är positivt inför den avslutande delen.

Charlotte Kalla slutade femma.

Det betyder jättemycke­t att vara tillbaka på pallen efter några motiga veckor

 ?? Bild: Jon Olav Nesvold ?? Ebba Andersson spurtade till sig tredjeplat­sen på Holmenkoll­ens tremil.
Bild: Jon Olav Nesvold Ebba Andersson spurtade till sig tredjeplat­sen på Holmenkoll­ens tremil.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden