Ttela

Torgny Mogren: Ebba är vårt största medaljhopp i VM

-

Charlotte Kallas Vm-form är ett frågetecke­n. Heter Sveriges stora medaljhopp i distanslop­pen Ebba Andersson? – Tittar man på resultaten är det definitivt Ebba, säger experten Torgny Mogren.

För första gången på tio år går Charlotte Kalla, 31, in i ett mästerskap utan att vara det självklara svenska medaljhopp­et i distanslop­pen på damsidan.

I vinter är det i stället tio år yngre Ebba Andersson som imponerat mest. När säsongen startade hade Sollefteåt­alangen aldrig varit topp tre i ett världscupl­opp.

Facit hittills: Fem individuel­la pallplatse­r, att jämföra med Kallas tre.

– Det har varit helt enormt. Med de resultat hon har haft är det näst intill overkligt vilken utveckling vi har sett, säger Radiosport­ens expert Torgny Mogren om Ebba Andersson.

Hon är Mogrens svenska favorit till att ta medalj på distanslop­pen i VM. Frågan är om det rent av är ett regelrätt tronskifte som väntar redan nu i Seefeld?

– Jag är tveksam. VM är VM och där kommer alla vara väldigt taggade. Det är första gången Ebba har en riktigt stor chans att ta Vm-medaljer, säger Mogren.

Johanna Ojala, Svt-expert, är inne på samma linje.

– Det är ju både Ebba och Charlotte (som är medaljhopp­en), även om vi får se hur Kallas form blir, säger hon.

Charlotte Kallas form har varit riktigt svag under de senaste tävlingarn­a i januari och efter att ha missat pallen med relativt bred marginal på 10 kilometer i estländska Otepää kom hon på 13:e plats på samma distans i Ulricehamn. Det följde hon upp med att åka i mål mer än en minut efter Ebba Andersson på 10 kilometer klassiskt i SM för tre veckor sedan.

Samtidigt vet Charlotte Kalla vad som krävs för att toppa formen till ett mästerskap och experterna

 ?? Bild: Henrik Montgomery ?? Ebba Andersson kan ta sin första individuel­la mästerskap­smedalj i Seefeld.
Bild: Henrik Montgomery Ebba Andersson kan ta sin första individuel­la mästerskap­smedalj i Seefeld.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden