Ttela

Systrarna Vaz sjunger för miljonpubl­ik i På spåret

- CARL-OSCAR LYSANDER 0520-42 26 21 carl-oscar.lysander@ttela.se

Nu får systrarna Jenny och Cecilia Vaz från Lilla Edet chansen att visa upp sig inför miljonpubl­ik. De är nämligen en av musikakter­na i årets säsong av På spåret. – Vi spelade in för två veckor sedan, säger Cecilia Vaz.

I samband med en konsert under sommaren fick Jenny och Cecilia Vaz frågan av kapellmäst­are Stefan Sporsén om de ville vara med i kommande säsong av På Spåret. En möjlighet de inte kunde tacka nej till.

– Det var en ära att få vara inbjuden, en utmaning, men jätterolig­t, säger Cecilia Vaz.

I SAMBAND MED ”Sverige tolkar Bowie” i början på 2018 fick duon för första gången möjlighete­n att jobba med Stefan Sporsén – ett samarbete som föll väl ut.

– Vi tyckte om att jobba ihop och vi ville gärna vara med i programmet när vi senare fick frågan. Vi hittade ett bra samarbete på låtarna, även om vi inte hade jättemycke­t tid på oss så var det väldigt kul.

Skapandet styrs till viss del av innehållet i programmet och att behöva anpassa skapandet var i början en utmaning.

– Det var ett pussel att få ihop i början men vi fick ändå göra vår tolkning och sätta vår prägel på musiken.

Eftersom de tävlande ska svara på frågor med hjälp av musiken är det viktigt att musiken förmedlas på rätt sätt.

– Vi fick gå tillbaka till grunden i det vi gör, sjunga stämmor tillsamman­s. Det var väldigt sångfokuse­rat vilket var roligt när man hade bandet bakom sig. Tolkat andras låtar har vi gjort ända sedan vi var små i Lilla Edet och uppträdde i gympasalen, det sitter i ryggmärgen.

KOMBINERAT MED PLANERINGE­N inför uppträdand­et i På spåret har de planerat en turné och även fortsatt att skapa musik.

– November blir en turnémånad. Den här veckan spelar vi på Iceland Airwaves och i slutet av månaden ska vi spela på Madefestiv­alen i Umeå, säger Cecilia Vaz.

Avsnittet av På spåret med systrarna Vaz sänds i SVT1 fredagen den 11 januari.

 ?? Bild: PONTUS LUNDAHL/TT ?? TV PÅ GÅNG. Senare i vinter kommer Cecilia och Jenny Vaz att vara med i frågesport­programmet På spåret.
Bild: PONTUS LUNDAHL/TT TV PÅ GÅNG. Senare i vinter kommer Cecilia och Jenny Vaz att vara med i frågesport­programmet På spåret.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden