Ttela

HÖGT BETYG FÖR SVENSKA TAPAS

-

EN VARM SOMMARKVÄL­L när vi tog en drink på Majos uteserveri­ng, som var helt full med gäster, bestämde vi oss för att även prova maten vid ett senare tillfälle. Förväntnin­garna var höga, efter att ha studerat menyn på hemsidan, men väl på plats hade vi lite svårt att bestämma oss då de sedan någon vecka hade en delvis ny meny. Några av rätterna vi hade tänkt oss fanns inte kvar.

När vi kom till restaurang­en var det ett 30tal gäster; ett större sällskap, en barnfamilj samt några par. Vi hade tur och blev placerade en halvtrappa upp. Servitrise­n kom snabbt och frågade om vi ätit där tidigare. När vi svarade nej förklarade hon snabbt hur det gick till, vi skulle själva fylla i vilka rätter vi önskade.

Tre till fyra rätter per person kunde vara lagom och ville vi ha fler senare var det bara att säga till. Att restaurang­en också har en välfylld bar märktes även på vinlistan. Medan vi funderade på vilken mat vi ville ha tog vi var sitt glas De Stefani Prosecco (80 kr).

valde vi att dela, så att vi

DE FLESTA RÄTTERNA fick prova på fler.

Till slut valde vi att börja med följande rätter: marinerade räkor (65 kr), hälleflund­ra (70 kr), oliver (40 kr), vårrulle (65 kr), vitlöksbrö­d (55 kr), bacontaco (65 kr), svamprisot­to (60 kr) samt en guacamole (25 kr).

Det tog närmare 20 minuter innan de första rätterna kom in. Det var lagom då vår fördrink nästan var slut och vi fick även frågan om vi önskade något mer att dricka.

En av oss önskade rött och en vitt vin. Vi blev rekommende­rade två alternativ var, ett billigare och ett lite dyrare. Vi valde båda två det dyrare alternativ­et och blev mycket nöjda, en Big Top Zinfandel (90 kr) samt en Pulpo Albarino (95 kr).

RÄTTERNA SERVERADES EFTER hand de blev färdiga. Det fanns ingen rätt som vi var missnöjda med och portionern­a var väl tilltagna, jämfört med de tapasresta­uranger vi besökt tidigare. Rätterna var vackert upplagda, förutom kanske den godaste rätten – en krämig svamprisot­to med champinjon­er och ostronskiv­ling med smak av parmesanos­t. Även hälleflund­ra sashimi med morotschip­s samt sjögräs var mycket smakrik och en favorit.

När vi nästan var färdiga med maten var vi mätta, men kom på att vi pratat om att beställa sotad blomkål med brynt sojasmör. Trots att restaurang­en nu i det närmaste var fullsatt dröjde det bara tio minuter innan rätten stod på vårt bord. En underbar avslutning med sin sälta.

Nåja, när vi fick frågan om kaffe eller dessert, valdes en espresso samt dessert respektive en dessert utan kaffe. Här var creme brulée (60 kr), smaksatt med vanilj och svart vinbär en klar favorit, framför björnbärsc­heescake (60 kr) som var lite väl söt för oss båda och dessutom isig i mitten.

VI VAR ÄNDÅ väldigt nöjda med den trevliga servicen och topparna var många i den meny vi valde. Trots att vi valde bland de dyraste rätterna och vin, hamnade vi totalt under en tusenlapp för två. På ttela.se kan du se bilder på maten. Här finns också tidigare publicerad­e krogkollar – Kanalresta­urangen, Akropolis, Butlers, Koppargril­len, Cyrano, Sunrise, Buddy’s, Italia, Alberts, Ronnum, Istanbul, Stars and Stripes, Pinchos och New Place att läsa.

 ?? Bild: TTELA ??
Bild: TTELA

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden