Ttela

Aronsson förlänger med ÅIF

- MARTIN AHLIN

Först två år som assisteran­de, och nu en andra säsong som huvudansva­rig. Åsebro lyckas inte bli kvitt Per Aronsson. – Nu får en se hur populär en är, det kanske inte blir en käft kvar, skojar dalslännin­gen.

Åsebro IF:S herrlag har tagit små steg i rätt riktning under de senaste säsongerna. Fjärdeplat­sen ifjol har blivit en tredjeplat­s i år, och man har etablerat sig som ett stabilt topplag med Per Aronsson vid rodret. Var det ett enkelt beslut att förlänga, Per?

– Ja, det tycker jag. Jag bestämde ganska tidigt efter sommaruppe­hållet att jag skulle fortsätta, oavsett hur det går, svarar han.

Laget hade länge häng på en kvalplats till fyran, men fick till slut ge sig efter tunga 0-6 i derbyt mot Brålanda. Men överlag har fotbollsår­et varit positivt, menar Per Aronsson.

– Vi har haft väldigt roligt ihop och det har fungerat väldigt bra mellan mig och ”Svea” (assisteran­de tränaren Michael Eriksson). Att han blir kvar nu också känns riktigt bra.

Målsättnin­gen på sikt är dock inte uppflyttni­ng.

– Nä, man vet ju aldrig förrän den 15 december, eller knappt efter det heller, vad man har för folk. Det är svårt att säga om vi ska sikta på topp två eller bara hänga kvar nu. Vi har dessutom några äldre spelare med – hur länge orkar de hålla på?

Åsebro avslutar säsongen på lördag borta mot Bäckefors.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden