Ttela

Ännu inget regn i sikte

- GABRIEL ANDERSSON 0520-42 26 00 gabriel.andersson@ttela.se

Lantbrukar­na i området tvingas hålla ut ett tag till. Det varma och torra vädret ser nämligen ut att fortsätta både under helgen och under nästa vecka. – Att det varit varmt så länge är ovanligt, säger meteorolog­en Mikael Sjöstrand vid väderinsti­tutet Foreca.

För den som tröttnat på sol, bad och värme och i stället ser fram emot en kopp te inomhus med regn smattrande­s mot fönsterrut­an lär få vänta ett tag till. Värmebölja­n ser nämligen ut att fortsätta både under helgen och nästa vecka.

– Både lördag och söndag fortsätter ungefär som den senaste veckan har varit, omkring 25 grader och sol, säger Mikael Sjöstrand.

MED ANDRA ORD ett dystert besked till alla lantbrukar­e som hoppas på att torkan ska övergå i regn. Enligt Mikael Sjöstrand skymtas inget regn nästa vecka heller.

– Det är några regnmoln omkring Götaland, men i TTELA:S område lär ni ha fått er del av skurarna i veckan. På måndag

”Det är normala temperatur­er för juli månad” MIKAEL SJÖSTRAND, Foreca

kan det dyka upp lite täta moln på förmiddage­n som lättar under dagen, men efter det lär det vara fortsatt soligt och återigen runt 25 grader.

ÄVEN RESTEN AV nästa vecka ser ut att gå i samma tema.

– Trenden är att det fortsätter på samma sätt, det finns inga lägre temperatur­er eller regn i sikte. Att det varit varmt så länge är ovanligt, även om det just nu är normala temperatur­er för juli månad, säger Mikael Sjöstrand.

 ??  ?? FORTSATT TORRT. Det ser inte ut att bli något regn inom en snar framtid. Ett dystert besked för lantbrukar­na.
FORTSATT TORRT. Det ser inte ut att bli något regn inom en snar framtid. Ett dystert besked för lantbrukar­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden