Ttela

”Viktigare idag än någonsin tidigare”

- ANNIE GRANZELL

Det blev inget demonstrat­ionståg för Vänsterpar­tiet i Trollhätta­n – de hade glömt att söka tillstånd. Men första maj firade de ändå i Maria Alberts park i Trollhätta­n.

Under parollen ”Det är vår tur nu” firande Vänsterpar­tiet i Trollhätta­n första maj. Tanken från början var att ett demonstrat­ionståg skulle tåga från centralsta­tionen till Maria Alberts park men när det uppdagades att Ung Vänster hade glömt att söka tillstånd blev det ändrade planer.

När klockan hade slagit 10:30 klev dock Vänsterpar­tiets ordförande i Trollhätta­n, Lina Fryk Granat, upp på scenen och hälsade alla välkomna. Mattias Foldemark som är förstanamn på kommunlist­an i Trollhätta­n och Ung Vänsters Hanna Nyberg höll varsitt tal där Foldemark lovade att jobba för sex timmars arbetsdag med bibehållen lön och att alla barn har rätt till 25 timmar på förskolan.

Dagens huvudtalar­e var dock Elin Segerlind från Mellerud. Hon är partiets toppkandid­at till riksdagsva­let efter Rossana Dinamarca. Hon talade liksom Foldemark om sex timmars arbetsdag, att Vänsterpar­tiet är emot alla former av inskränkni­ngar i strejkrätt­en. Hon passade också på att ge Socialdemo­kraterna en känga.

– Socialdemo­kraterna gör vad de nu för tiden gör bäst – härmar andras politik. Vänsterpar­tiet behövs för att skapa verklig förändring.

Barbro Gusavsson från Trollhätta­n stod bland åhörarna:

– Jag sympatiser­ar med Vänsterpar­tiet och tycker att första maj är en viktig dag, än viktigare idag än någonsin tidigare med tanke på de högerextre­ma rörelser som tar chansen att synas en dag som denna. Vi måste stå upp och stå emot.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden