Ttela

Andrea ska skjuta Wargön till toppen

- MARTIN AHLIN

Hon hittade Wargöns IK av en slump. Det ångrar varken Andrea Markusson eller klubben idag. – Vi börjar hitta varandra lite mer nu, säger anfallaren.

21-åriga Markusson hade tillbringa­t hela sin aktiva karriär i Stenungsun­ds IF när hon i höstas fick göra sitt första klubbyte, efter att ha börjat läsa till mäklarekon­om på Högskolan Väst. Med sina sex mål i fjolårets division 2-serie hade hon förmodlige­n kunnat välja vad som helst i området – och lite överraskan­de var det Wargön som fångade hennes intresse.

Varför? Jo, egentligen var det ganska enkelt.

– Jag kände att jag kanske inte ville satsa jättemycke­t medan jag pluggade. Det finns ju några olika lag häromkring men jag hittade Wargön på sociala medier och fick en bra känsla av dem direkt. Det är ett härligt gäng och det föll jag för, berättar hon.

Samtidigt har det inte varit någon helt enkel övergång.

– Det har varit väldigt roligt, men också svårt. Jag har spelat med samma personer under hela mitt liv så det blir väldigt mycket nytt – ett helt annat spelsätt och tänk. Men det känns som att det börjar sätta sig mer och mer, säger Andrea Markusson.

Den känslan understöds också av ren fakta. I genrepet mot Axvall vann Wargön med 4-3 och Markusson stod för tre av målen samt spelade fram till det sista. Tillsamman­s med Lisa Jensen bildar hon förmodlige­n seriens mest intressant­a forwardspa­r.

Trots att satsningen inte är densamma som tidigare så saknar inte Markusson motivation.

– Det känns som att jag har stannat i utveckling­en genom att vara i samma lag så länge. I år känner jag att jag vill gå framåt och komma igång igen. Jag hoppas att jag ska komma in i ett bra flyt, säger hon.

 ??  ?? Andrea Markusson, WIK.
Andrea Markusson, WIK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden