Ttela

Överklagar dom efter 3-årings död

- CHARLOTTE SKYLLBORG 0522-992 05 cs@bohuslanin­gen.se

Vice chefsåklag­are Caroline Fransson vill att pappan ska dömas till strängare straff. Dessutom anser hon att även den treåriga flickans farbror ska dömas för att ha orsakat treåringen­s död.

Snart ett år har gått sedan en treårig flicka hittades död i sitt hem i Uddevalla kommun. För en tid sedan åtalades hennes pappa och farbror för grovt vållande till annans död och narkotikab­rott.

När domen kom dömdes pappan till ett års fängelse för att ha orsakat sin dotters död. Vice chefsåklag­aren menar att han borde dömas till ett strängare straff, och skriver i sin överklagan till hovrätten att det saknas liknande fall i Sverige - där en pappa genom att bruka och förvara en livsfarlig drog så att dottern fått i sig narkotikan att hon dog.

Caroline Fransson ifrågasätt­er också Uddevalla tingsrätts resonemang, när man i domen mot pappan skriver att det ”ska beaktas att XX drabbats svårt av brottet genom att han förlorade sin dotter”.

– Det är han själv, förvisso genom oaktsamhet, som vållat sin egen dotters död, menar Fransson.

Slutligen överklagar hon även domen mot flickans farbror. Han dömdes inte för att ha vållat brorsdotte­rns död. Det anser Fransson att han också ska göra. Hon anser att eftersom han varit en av två vuxna i hushållet, suttit barnvakt och varit den som beställt den livsfarlig­a drogen karfentani­l också ska dömas för att ha orsakat treåringen­s död - eftersom narkotikan både förvarades och användes i hemmet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden