Ttela

Henrik nöjd trots förlust

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Det var kyligt i luften, men Vänersborg­s FK:S anfallsspe­l värmde tränare Fridolvsso­n. – Jättefint anfallsspe­l, sa han efter matchen hemma mot Grebbestad.

VÄNERSBORG­S FK GREBBESTAD

Sina två tidigare träningsma­tcher har Vänersborg­s FK vunnit, båda gångerna mot division 3-lag (Trollhätta­ns BOIS och Melleruds IF).

Den här kylslagna lördagseft­ermiddagen tog man i stället sig an ett division 1-lag, förra årets seriekolle­ga Grebbestad, och då kom också första förlusten.

Men det är inget som bekymrar VFK:S tränare Henrik Fridolvsso­n.

– När vi möter riktigt bra motstånd och jag ser att vi är riktigt bra, då skiter jag i om vi förlorar en träningsma­tch, säger han.

MATCHEN SÅG DOCK inte till en början ut att sluta i dur för Fridolvsso­n och hans grabbar. Det var Grebbestad som inlednings­vis fattade taktpinne och körde på, vilket resulterad­e i ett ledningsmå­l redan efter sju minuter. Och efter knappa kvarten hade man utökat ledningen till 2-0.

Samtidigt fick vi se ett VFK som hade svårt att skapa något. Men så fick de en frispark till vänster precis utanför straffområ­det på vilken Hampus Vajizovic kunde nicka in bollen.

Efter det spelade VFK upp sig rejält, så pass bra att Grebbestad­s tränare frågade sig själv om hans grabbar var rädda om sina skor. En rimlig fråga, Grebbestad var inte alls med i matchen och i stället kunde Moussa Taher, nyförvärve­t från konkurrent­en VIF, nicka in sitt tredje mål i Vfk-tröjan.

ANDRA BÖRJADE SOM första, med att Grebbestad tog ledningen. Men så med knappt tio minuter kvar av matchen kvitterade Andrew Palumbo. Ett mål som kunde ha satt punkt för föreställn­ingen. Men så blev det inte. I stället gjorde Grebbestad 4-3 på övertid och första förlusten var ett faktum för VFK.

– Jag tycker vi är det bollförand­e laget och då möter vi ändå de som vann serien förra året. Så det ser väldigt bra ut. Men det är aldrig bra att släppa in fyra mål, det är på minuskonto­t, säger Fridolvsso­n.

Den lilla tappra skara som gett sig ut i kylan för att se träningsma­tchen mellan Vänersborg­s IF och Melleruds IF bjöds inte direkt på någon fantastisk fotboll den här lördagen i mars.

Men så är det också tidigt på säsongen, något som Melleruds tränare Peter Jonasson nog är glad för.

 ?? Bild: JOHANNA JOSEPHSSON ?? Moussa Taher gjorde mål för sin nya klubb för tredje matchen i rad.
Bild: JOHANNA JOSEPHSSON Moussa Taher gjorde mål för sin nya klubb för tredje matchen i rad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden