Ttela

Strandgata­n kan få ny restaurang

- FANNY EDSTAM fanny.edstam@bohuslanin­gen.se JULIA FORSBERG 0522-99137 jufo@bohuslanin­gen.se

NYHETER: Ytterligar­e en restaurang är på väg att etablera sig vid kanalen. TTELA berättar var, och vilka problem det för med sig.

Vem ska fylla tomrummet när Rossana Dinamarca kliver av? Elin Segerlind är Vänsterpar­tiet Fyrbodals nya förstanamn till riksdagen.

2017 var ett turbulent år för Vänsterpar­tiet med flera konflikter och avhopp.

I oktober 2017 meddelade Wiwianne Johansson (V), representa­nt för Västra Götalands läns västra valkrets, att hon hoppar av riksdagsup­pdraget i protest mot Jonas Sjöstedt och Vänsterpar­tiets partiledni­ng. Då uppgav hon att partiet var toppstyrt och hur härskartek­niker användes, något som Vänsterpar­tiets gruppledar­e Mia Sydow Mölleby sa att hon inte kände igen

Enligt Elise Norberg Pilhem (V), en av två distriktso­rdförande för Vänsterpar­tiet i Fyrbodal, har Wiwianne Johanssons avhopp inte fått någon genklang lokalt.

I STÄLLET HAR Vänsterpar­tiet Fyrbodal sitt eget huvudbry. I februari i år meddelade Trollhätte­bon Rossana Dinamarca (V) att hon efter fyra mandatperi­oder i riksdagen väljer att kliva av.

Under söndagen samlades Vänsterpar­tiet Fyrbodal i Ljungskile för års- och valkonfere­ns. Riksdagsli­stan stod på dagordning­en.

Förstanamn­et blev 32-åriga Elin Segerlind från Mellerud. En relativt okänd (V)-profil. Den senaste tiden har hon arbetat som ombudsman för Vänsterpar­tiet. Innan dess har hon en bakgrund som journalist och lärare.

– Att tänka tanken att man ska gå i Rossanas skor är hisnande. Jag försöker vara ödmjuk för jag kommer aldrig vara Rossana och det är inte heller min ambition. Vi är två helt olika individer och jag ska göra så gott jag kan med mina förutsättn­ingar, säger hon.

I riksdagen vill hon driva frågor som rör landsbygd, välfärd och miljö.

– Jag är född och uppvuxen på landsbygd med närhet till två städer. Därför är frågor som rör landsbygd viktiga för mig. Det handlar om hela Sveriges möjlighet att leva.

Hur ser du på konflikter­na i Vänsterpar­tiet?

– Jag tycker det är tråkigt när det blir konflikter i stället för att vi lägger tid och fokuserar på den politik vi vill driva. Men jag har ingen egen kunskap i de här konflikter­na personlige­n eller vad det handlar om. Men jag hoppas vi lägger dem bakom oss och fokuserar på det vi ska göra.

Upplever du att ditt parti är toppstyrt?

– Jag har inte upplevt det personlige­n, men jag tänker inte ta ifrån någon dess upplevelse. Det är naturligtv­is tråkigt. Men i vårt distrikt har vi väldigt god gemenskap. Det är den erfarenhet­en jag har med mig.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden