Ttela

Nu plockar Johan Olsson fram sin vinnarskal­le igen

-

”Jag har varit en sportfåne sedan jag var liten så jag blir ju starstruck när jag träffar Patrik Sjöberg.”

Det har blivit dags för ett nytt gäng pensionera­de idrottsstj­ärnor att göra upp i Superstars. Längdskidå­karen Johan Olsson är en av deltagarna i årets säsong. – Jag lider när jag ser mig själv på tv, säger han.

Det klassiska tv-programmet Superstars har sänts i svensk tv i olika omgångar sedan 1970-talet. Nu är det Kanal 5 som visar tävlingen och i vårens säsong deltar bland andra fotbollssp­elarna Thomas Ravelli och Stefan Schwarz, längdskidå­karna Marie-helene Billan Östlund och Johan Olsson samt höjdhoppar­en Patrik Sjöberg.

JOHAN OLSSON

FÖR JOHAN OLSSON, som lade elitkarriä­ren på hyllan så sent som förra säsongen, var det stort att få träffa flera gamla idoler.

– Vissa av dem, som Billan och Anette Norberg, kände jag sedan tidigare. Men Ravelli, Schwarz och Sjöberg hade jag aldrig träffat förut. Jag har varit en sportfåne sedan jag var liten så jag blir ju starstruck när jag träffar Patrik Sjöberg. Man har vuxit upp med dem så det blir som att vara tolv år igen, säger han.

Under inspelning­arna fick Johan Olsson också dela rum med Stefan Schwarz.

– Det var mäktigt. Jag var 14 år vid VM 94, primetime för att få idoler, * Marie-helene ”Billan” Östlund, 51 år, längdskidå­kare

* Patrik Sjöberg, 53 år, höjdhoppar­e

* Thomas Ravelli, 58 år, fotbollsmå­lvakt

* Anette Norberg, 51 år, curlingspe­lare

och han var ju riktigt bra då, säger han.

JOHAN OLSSON BERÄTTAR att han reste till inspelning­arna med inställnin­gen att det skulle vara en kul grej. Men när det väl var dags för tävling kom vinnarskal­len fram direkt. * Stefan Schwarz, 48 år, fotbollssp­elare

* Klara Svensson, 30 år, proffsboxa­re

* Johan Olsson, 37 år, längdskidå­kare

* Susanne Gunnarsson, 54 år, kanotist

– Man står där och händerna börjar darra och man går in i sin bubbla. Det går inte att koppla bort, även om man vet att det är en gren där man inte har en chans.

Han berättar att han kände en viss press att prestera eftersom det var så nyligen han avslutade sin elitkarriä­r.

– Samtidigt är man som elitidrott­sman väl medveten om att man är i sin lilla fålla. Även om jag tränade 800 timmar per år så var ju 785 av dem konditions­träning – så jag är ju antagligen Sveriges sämsta gymnast, jag har tränat bort all smidighet och explosivit­et. De som har tränat explosivit­et är fortfarand­e bra på det och Ravelli och Schwarz är bra på allt som har med bollar att göra. Där är ju jag Kalle Träben.

SUPERSTARS FÅR PREMIÄR i Kanal 5 den 13 februari. Det är tveksamt om Johan Olsson själv kommer att sitta bänkad.

– Ärligt talat, jag lider när jag ser mig själv på tv. Jag har inte tittat på en enda intervju under hela min karriär, det enda jag har kunnat se är loppen för det var på ett sätt inte jag utan det var elitidrott­smannen Johan som var ute på banan. Jag fick stålsätta mig själv för att höra mitt eget sommarprat, det var en plåga, säger han.

LINUS BRÄNNSTRÖM

 ?? Bild: ANDERS WIKLUND/TT ?? TÄVLINGSIN­RIKTAD. Längdskidå­karen Johan Olsson är en av deltagarna i årets omgång av Superstars. ”Nu när jag har slutat att tävla märker jag att jag tävlar mycket mer i andra saker”, säger han.
Bild: ANDERS WIKLUND/TT TÄVLINGSIN­RIKTAD. Längdskidå­karen Johan Olsson är en av deltagarna i årets omgång av Superstars. ”Nu när jag har slutat att tävla märker jag att jag tävlar mycket mer i andra saker”, säger han.
 ?? Bild: MAGNUS RAGNVID ?? SUPERGÄNG. Deltagarna i Superstars: Patrik Sjöberg, Klara Svensson, Anette Norberg, Marie-helene Billan Östlund, Johan Olsson, Stefan Schwarz ,Thomas Ravelli och Susanne Gunnarsson.
Bild: MAGNUS RAGNVID SUPERGÄNG. Deltagarna i Superstars: Patrik Sjöberg, Klara Svensson, Anette Norberg, Marie-helene Billan Östlund, Johan Olsson, Stefan Schwarz ,Thomas Ravelli och Susanne Gunnarsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden