Ttela

Paradissko­lan mästare i Vi i femman

- MARIA JOHANSSON 0520-42 26 00 maria.johansson@ttela.se

Paradissko­lan vann Trollhätte­derbyt i finalen av Vi i femman efter en jämn match. På torsdag väntar rikskvalet.

Under tisdagskvä­llen avgjordes den lokala finalen av Vi i femman som leddes av P4 Väst. Det stod mellan klass 5b från Hjortmosse­skolan och klass 5b från Paradissko­lan. Bägge lagen var taggade till tusen och knapparna gick varma på grund av alla snabba knapptryck­ningar.

– Det här är en av de mest välspelade finalerna jag varit med om. Högsta poängen jag delat ut och inför stegen satsade bägge lagen stort, säger domaren Pernilla Larsson under livesändni­ngen i P4 Väst.

DET VAR EN spänningsf­ylld timme på Högskolan Väst där finalen gick av stapeln. Ramsor och peppande ord. Ställninge­n var jämn under hela finalen och ledningen pendlade mellan lagen. Men den senare halvan ledde Paradissko­lan större delar av tiden.

Inför sista momentet skiljde det två poäng mellan lagen och den berömda stegen väntade. Då kan allt hända och båda lagen satsade stort. Hjortmosse­skolan svarade på åttapoängs­nivån i hopp om att gå om Paradissko­lans trepoängsl­edning samtidigt som Paradissko­lan svarade på sexpoängsn­ivån. Efter rätt svar från båda lagen slutade finalen 35-34 till Paradissko­lan.

– DET KÄNNS jättebra och pokalen känns bra, säger David Wärnblom en av vinnarna från Paradissko­lan direkt efter finalens slut i P4 väst.

Trots förlust med endast en poäng är Svante Gadd och Johanna Hurtig från klass 5b på Hjortmosse­skolan nöjda med sin insats.

– Det känns okej, säger Johanna Hurtig och Svante Gadd fyller i: – Det känns bra. På torsdag väntar rikskvalet för David Wärnblom och Stina Vesterlund från Paradissko­lan. Och vinnarna därifrån är klara för tv-omgången av Vi i femman.

 ?? Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN ?? VI I FEMMAN. Paradissko­lan vann den lokala finalen med en poäng.
Bild: SUSANNE ENGDAHL-JENSEN VI I FEMMAN. Paradissko­lan vann den lokala finalen med en poäng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden