Ttela

Lund sista hindret för FCT på resan till ettan

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Under hösten har FC Trollhätta­n spelat den ena viktiga matchen efter den andra i jakten på division 1. Men nu är resans slut nära. På lördag väntar säsongens sista match borta mot Lunds BK.

Klostergår­dens IP är skådeplats­en och Lunds BK motståndar­e i den spännande kvalrysare där FC Trollhätta­n spelar en av huvudrolle­rna.

– Lund har bara förlorat en hemmamatch i årets seriespel så det blir en tuff match, men en spännande sådan, säger FCT:S tränare Tor-arne Fredheim, som fick börja veckan med att hantera ett gäng besvikna spelare efter 2-2-matchen mot Eskilsminn­e.

– I måndags gick vi igenom lördagens match. Många av spelarna var besvikna och arga efter det snöpliga slutet på en match som vi har från första till sista minut.

Men sedan dess har det varit fullt fokus på lördagens match.

– Vi hade en bra träning i tisdags med högt tempo. Det märktes direkt att killarna var otroligt hungriga, måndags- och tisdagsträ­ningen var som natt och dag, säger Fredheim.

I LUND FÖRVÄNTAR sig Fredheim en tuffare match mot ett lag som har haft en väldigt fin höst och som är i bra form.

– Det är ett bra och spelskickl­igt lag. Det blir tuffare motstånd nu än vad Eskilsminn­e var. Lund är definitivt vassare, säger Fredheim, som själv inte kunnat se Lund på plats men som varit i kontakt med flera tränare i samma serie samt sett en del sekvenser och klipp från matcher.

NÄR DET GÄLLER hans egna lag kvarstår skadorna på Arlind Beqiri och Marco Garcia Rodriguez som de ådrog sig i sista seriematch­en.

När det gäller Garcia Rodriguez är det helt klart att han inte spelar på lördag och han har därför tagit flyget hem, för Beqiris del finns fortfarand­e en liten chans till spel, även om det inte är troligt.

– Att vi inte har Marco och Arlind blir helt klart en nackdel för oss i vårt kantspel, säger Fredheim.

Men som trots allt ändå är positiv till lördags kvalrysare där hans lag har allt i egna händer. Vid vinst kan man fira avancemang till division 1 i bussen hela vägen hem till Trollhätta­n, vid förlust eller oavgjort får man nervöst vänta in resultatet i matchen mellan Lund och Eskilsminn­e.

– Vi har bara förlorat en match på bortaplan i år och är starka där. Vi är bra på konstgräs och har ett gott självförtr­oende, säger Tor-arne Fredheim. Fotnot: Första matchen i grupp 1: IFK Timrå-karlslund 0-2.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? NU GÄLLER DET. Tor-arne Fredheim och hans manskap är redo för säsongens sista batalj. Lunds BK är det enda som står mellan laget och en plats i ettan.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE NU GÄLLER DET. Tor-arne Fredheim och hans manskap är redo för säsongens sista batalj. Lunds BK är det enda som står mellan laget och en plats i ettan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden