Ttela

Häktad misstänks för flera personrån

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

En man i 30-årsåldern har häktats på sannolika skäl misstänkt för flera rån som skedde i Trollhätta­n förra helgen.

Under helgen som gick fick polisen in flera anmälninga­r om rån och stölder i Trollhätta­n. På lördagseft­ermiddagen kom en person in till polishuset och anmälde att ungdomar hade blivit rånade på mobiltelef­oner på Drottningt­orget. Den misstänkte gärningsma­nnen hade därefter gått söderut längs Drottningg­atan och en polispatru­ll kunde kort därefter hitta en man med flera mobiltelef­oner på sig.

Sent på onsdagseft­ermiddagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för tre rån, en grov stöld och en stöld. Mannen, som är i 30-årsåldern, hemmahöran­de i Mellerud och känd av polisen sedan tidigare, förnekar brott.

– Jag vill inte gå in på några detaljer, men det är flera saker som gör att vi tror att det är rätt person vi har, säger åklagare Carina Gustavsson.

DE BROTT HAN misstänks för har begåtts under mindre än ett dygn, från sent på fredagskvä­llen till lördagseft­ermiddagen, på platser runt om centrum, bland annat vid Högskolan Väst och Drottningt­orget.

– Det kan komma till fler brott. Är det någon som har blivit drabbad och inte har anmält det än får man väldigt gärna höra av sig till polisen, säger Carina Gustavsson.

Hon efterlyser även tips från andra personer som kan ha sett något misstänkt i centrala Trollhätta­n under den här tidsperiod­en.

I vissa av anmälninga­rna som kom in till polisen fanns det uppgifter om flera gärningsmä­n, har han haft någon medhjälpar­e?

– Vid vissa av rånen var det flera gärningsmä­n, men inte vid alla.

Har ni några fler misstänkta?

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Åtal ska normalt väckas inom 14 dagar, men Carina Gustavsson är säker på att de kommer att behöva begära mer tid för utredninge­n.

– Det är mycket kvar att göra i nuläget, bland annat är det flera förhör som ska hållas, säger hon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden