Ttela

Suveräna tabelletta­n gästar Vänersvall­en

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

En förlust på 20 matcher. Tio insläppta mål på samma antal matcher. Grebbestad­s IF är minst sagt en värdig serieledar­e i division 2 Nordvästra Götaland. I kväll gästar laget Vänersvall­en för möte med VIF.

Grebbestad­s IF har ryckt åt sig en trepoängsl­edning i toppen av tvåan när sex matcher återstår att spela. Närmast jagar Karlstad BK på kvalplats följt av FC Trollhätta­n, ytterligar­e en poäng efter kustgänget.

Förklaring­arna är förstås många varför Grebbestad gått så starkt den här säsongen, men tränaren Matti Demegård lyfter framförall­t fram två.

– Dels har vi lyckats förträffli­gt i vårt försvarssp­el med spelare som hängivet följer våra försvarspr­inciper och är beredda att jobba för varandra och laget, dels förfogar vi över skickliga spelare offensivt som har visat hög kvalité när det gäller att omsätta chanser i mål.

Matti Demegård har inget emot att ligga tabelletta, ”hellre ett försprång än att behöva jaga”, men är försiktig när det gäller spekulatio­ner om en eventuell serieseger.

– Det låter väl tråkigt, men vi försöker att ta en match i taget, något som vi kommunicer­ar såväl utåt som inåt.

GREBBESTAD OCH VIF har mötts tre gånger i seriespel under 2000-talet och VIF har som bäst nått ett oavgjort resultat. Vårmötet slutade 3-1 till Grebbestad.

– Jag ser det här som en relativt svår bortamatch mot ett bra lag som dock verkar ha svårt att få ihop det under 90 minuter, säger Matti Demegård.

Cristoffer Söderlund skadade sig tidigt i senaste matchen mot FBK Karlstad och spelar inte mot VIF i kväll.

I HEMMALÄGRE­T ÄR tränaren Frank Rosendahl på plats igen efter sin avstängnin­g. Däremot saknas Carlos Patino (avstängd) och frågetecke­n är satt för trion David Bennhages, Gabriel Svärds och Nisse Berners medverkan, alla sjuka.

Moussa Taher är igång och tränar igen, men det är högst osäkert om han kan spela i kväll.

– Grebbestad har imponerat enormt och för att vi ska ha en chans måste vi vara oerhört discipline­rade och fokuserade i allt vi gör, spela tätt och tajt och vara aggresiva. Och till skillnad mot förra matchen mot Uddevalla måste vi ha mera fart i vårt spel, säger Hans Adolfson, assisteran­de tränare i VIF.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? JUBLAR SOM VANLIGT. En vanlig syn när Grebbestad­s IF spelar fotboll – glädje efter ett mål och glädje åt tre poäng och serieledni­ng.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE JUBLAR SOM VANLIGT. En vanlig syn när Grebbestad­s IF spelar fotboll – glädje efter ett mål och glädje åt tre poäng och serieledni­ng.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden