Ttela

Lova tog brons på ponny-sm

-

”Jag har nog inte riktigt fattat det än. Jag går lite som i en dröm men det känns riktigt roligt”

LOVA SUNDQUIST

I helgen har de lokala ekipagen tävlat på flera olika platser. Bland annat har det ridits SM i ponnydress­yr i Grums, dressyr i Gråbo och på Tjörn samt hoppning i Båstad, Göteborg, Askim och Grästorp.

Från området var två Trollhätte­ryttare, Louise Brantefjor­d/vicory och Maja Svensson med både Sir Fervid och Extrem samt tre Vänersborg­sekipage, Lova Sundquist/rip´s Joyride, Sara Lundberg/keimos Elliot och Ebba Rehnström/ Flipp på plats i Hammarö där Grums RF arrangerad­e SM.

SM I DRESSYR består av två kvalklasse­r och en final. Man lägger sedan samman alla resultaten för att kora medaljörer­na. Bäst gick det för Lova Sundquist som red hem bronset efter att först ha segrat i andra kvalet och gått till final i kategori C, grupp 2 och kommit tvåa i finalen.

– Jag har nog inte riktigt fattat det än. Jag går lite som i en dröm men det känns riktigt roligt, beskriver Lova känslan av att ha tagit hem bronset.

Lova Sundquist kom femma i SM i fjol och planen för i år var att förbättra det resultatet.

– Jag har tränat mot SM hela säsongen och planen var att vi skulle komma till A-final och gärna ta medalj.

Sm-tävlingen inleddes dock inte riktigt som Lova hoppats på. Det blev några missar i programmet och efter att ha kommit sjua kändes det kört att kunna ta sig in på pallen. Inför andra klassen släppte hon därför pressen och satsade på att njuta av att tävla SM.

– Jag gick in och tänkte att vi bara skulle göra vårt bästa och ha kul, och så vann vi klassen.

Finalen reds sedan kür till ett medley med mestadels Roxette. Inridninge­n var passande nog till Joyride.

– Att rida kür är något av det roligaste jag vet. Jag njöt verkligen hela programmet. Vi har en väldigt bra kür som passar min Joyride med öppnor, slutor, enkla byten, travökning­ar och allt annat som ska vara med i programmet.

– Jojjes bästa gångart är galopp så den börjar vi med, men även traven har utvecklats. Min ponny är verkligen helt fantastisk och underbar, berömmer en segerrusig Lova.

Närmast ska både Lova och hennes ponny njuta av medaljen genom att ta lite semester och sedan är nästa mål att ta sig till lag-sm med de andra vänersborg­arna.

ÄVEN LOUISE BRANTEFJOR­D tog sig till final, detta i kategori D grupp 1. Inför finalen låg Louise och hennes Victory tolva och väl där blev det en fjortonde plats, vilket även blev slutresult­atet för ekipaget.

Maja Svensson, Sara Lundberg och Ebba Renström gjorde fina prestation­er och fick med sig bra erfarenhet­er från tävlingen. Maja Svensson lyckades även knipa en placering, ett fjärdepris i B-finalen med Sir Fervid.

I Gråbo red de lokala ekipagen hem både vinster och placeringa­r. Mathilda Bohman, NÄRK, (lätt C:1) Alexandra Larsson, Nygård, (lätt B:1) Emma Gustafsson, Nygård, (lätt A:1) tog alla hem var sin vinst. Dressyrvin­st fixades även av Petra Dahllöf, NÄRK, (lätt B:3) på Tjörn där Spekeröds RK hade dressyrtäv­lingar med Azko Nobel Cup, vilken även den vanns av Petra Dahllöf.

På hoppsidan placerade sig Fanny Teibl/miss Richmond, TSR, i 1.40 när Fjärås arrangerad­e nationella hopptävlin­gar på Åby. Ellen Johansson, VRF, hade ännu en fin tävlingshe­lg med tre vinster och dessutom ett meetingpri­s när hon tävlade nationellt i Båstad med Rock on Sally och Curra Clover Flight. Hopprosett­er fixades även av Elin Isbrand, VRF, (95 cm) Elin Almquist, NÄRK, (95 cm) och Ellen Linde, NÄRK, (1 meter) på Grästorps lokala hopptävlin­g.

Dessutom gjorde ett stort antal lokala ponnyrytta­re fina resultat regionalt i Askim och lokalt i Grästorp.

ULRIKA LORENTZEN LINDÉN

 ?? Bild: PRIVAT ?? STRÅLANDE. Lova Sundquist förbättrad­e sitt resultat från förra året och tog brons på SM.
Bild: PRIVAT STRÅLANDE. Lova Sundquist förbättrad­e sitt resultat från förra året och tog brons på SM.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden