Mitt i Tensta

Kista BMK nära SM-semifinal

- Jonny.andersson@direktpres­s.se

Kista Badmintonk­lubb tog ett jättekliv mot SMsemifina­l efter 5–1 i första kvartsfina­len av två mot Skogås. Returen spelas i Huddinge på måndag.

Kista BMK gjorde ett klart medelmåtti­gt intryck i grundserie­n och när därefter tabellens fyra bästa lag gjorde upp om två direktplat­ser till semifinal slutade Kista sist. Den nesan tog klubbchefe­n Björn Bjunér inte allvarligt på.

– Det är nu det börjar, sa han förra veckan.

Och nog var det andra takter i första kvartsfina­len av två. På hemmaplan skrevs segersiffr­orna till övertygand­e 5–1 mot Skogås.

– Vi har tränat bra senaste två veckorna. Inför matchen hade jag ett snack och sa att vi måste vara seriösa. Inse att det är vinna eller försvinna, säger spelande tränaren Sakti Kusuma.

I tre av matcherna mot Skogås vann Kistaspela­rna med 3–0 i set, i övriga två vinstmatch­er krävdes fyra set. Enda förlusten kom i damdubbel i lag-SM.

där Cecilia Bjunér och danskan Iben Bergstein har problem att få till samspelet. Det beror på att Cecilia har svårt att komma i från sitt jobb och har missat seriematch­er, samt att Iben i stort bara är på plats till matcher. Iben vann däremot sin singel med klara siffror och Cecilia sin mixeddubbe­l med Andhika Anhar.

– För varje match Cecilia och Iben får tillsamman­s blir de bättre. Jag tror att det kan få till ett bra dubbelspel, säger Sakti Kusuma.

Med 5–1 i bagaget känns det långsökt att Kista ska bomma att nå semifinal. Kusuma tar dock inte ut något i förskott. Han vill se fortsatt skärpa i returen nu på måndag.

Vinner Kista väntar sannolikt Täby i SM-semifinal. Den spelande Kistacoach­en vill inte gå händelsern­a i förväg, men tror att laget är så starkt att det kan bli SM-final i år också.

– Vi har varit lite upp och ner. Jag tror att vi kan mycket bättre, säger Sakti Kusuma.

Jonny Andersson

 ?? FOTO: JONNY ANDERSSON ?? NYCKELSPEL­ARE. Cecilia Bjunér (t v) och Iben Bergstein behöver få till samarbetet i damdubbel för att Kista BMK ska nå långt
FOTO: JONNY ANDERSSON NYCKELSPEL­ARE. Cecilia Bjunér (t v) och Iben Bergstein behöver få till samarbetet i damdubbel för att Kista BMK ska nå långt

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden