Strömstads Tidning

Föll i bottenmöte­t

FOTBOLL: NY BITTER GREBBESTAD­SFÖRLUST PÅ SILJEVI

- THOMAS BENNELIND 0526-624 07 thomas.bennelind@stnb.se

Grebbestad förlorade hemmamatch­en mot Skövde med 1–2. Nu sjunker laget djupare i tabellen av division 1.

William Granaths nick blev matchavgör­ande för Skövde i bottenmöte­t på Siljevi. Grebbestad­s tabelläge blir allt jobbigare efter fjärde raka förlusten i division 1.

Division 1-nykomlinge­n Grebbestad har fortsatt svårt i seriespele­t. På lördagseft­ermiddagen kom lagets sjunde förlust på nio matcher - och den fjärde i följd.

Grebbestad­stränaren Matti Demegård höll inte inne med vad han kände om insatsen.

– Det går inte att stå här och negligera att vi inte får resultaten med oss. Vi kan prata om prestation­er, men vi måste också ha ett resultat - och det får vi inte nu. Därför är det klart att man blir jävligt besviken, säger han.

Det var flera negativa mönster som upprepades mot Skövde: tidigt underläge, slarvigt passningss­pel och dålig skärpa i avgörande lägen på offensiv planhalva.

BORTALAGET, SOM HADE förlorat i förra omgången med 0-5 mot Husqvarna, tog ledningen efter 13 minuter genom Gustaf Norlin.

Domare Haris Memisevic hade på grund av den extrema värmen lagt in två vätskepaus­er i bägge halvlekarn­a. Och det verkade som om svalkan gav Grebbestad ny energi när man efter 25 minuter började komma in i matchen.

I 33:e minuten stod Oskar Lindberg för en vacker nedtagning på vänsterkan­ten. Han serverade sedan Christoffe­r Söderlund tillbaka efter avstängnin­g - som i sin tur placerade in 1-1.

– Vi fick ingen bra inledning på matchen. Vi blev försiktiga och gjorde en del tekniska misstag. Men efter deras ledningsmå­l växer vi in och blir bättre ju längre första halvlek lider, säger Matti Demegård.

Andra halvlek var också inlednings­vis till Grebbestad­s fördel. Man ägde stundtals mycket boll men slog samtidigt bort många passningar, skapade få klara målchanser och gav Skövde omställnin­gslägen.

I 78:E MINUTEN, efter att bortalaget flyttat upp lagdelarna, mötte anfallaren William Granath ett perfekt högerinläg­g med pannan och gav Skövde ledningen. Målet blev också matchens sista.

Efter slutsignal­en satt flera Grebbestad­sspelare kvar på mittplanen med uppgivna blickar. Med endast en seger på nio matcher är laget näst sist i tabellen - en apoäng ovanför Åtvidaberg.

– Just nu känner man sig bara tom. Vi gör ingen bra match, bortsett från några få perioder. Men det slarvas för mycket. Vi har också ett återkomman­de problem med att vi släpper in tidiga mål.

– Det ser inte bra ut för oss. Men vi måste jobba vidare för att ta oss ur det här, säger Christoffe­r Söderlund.

I NÄSTA OMGÅNG ställs Grebbestad mot Oddevold på Rimnersval­len. Uddevallal­aget förlorade stort med 0–6 borta mot serieledar­en Mjällby.

??  ?? DEPPIGT. Grebbestad­s Granit Berisha och hans lagkamrate­r är bedrövade efter slutsignal­en mot Skövde AIK när laget nu sjunker allt djupare ner ibottenträ­sket i division 1.
 ?? Bild: THOMAS BENNELIND ??
Bild: THOMAS BENNELIND