Strömstads Tidning

Hon red felfri runda

SPORT: FINALEN I HÖÖKS BOHUSCUP AVGJORDES PÅ STRÖMSTADS RIDKLUBB

- LINDA SMITH 0526-624 06 linda.smith@stnb.se

Många tävlande från Bohuslän och Göteborg slöt upp på Strömstads Ridklubb under helgen då finalen av Hööks Bohuscup avgjordes.

Solen steker över Strömstads Ridklubbs anläggning ute på Lunden. Moa Hansen står och väntar på sin tur. Hon ska tävla med ponnyn Whoopy i D-klassen. Hon är lite nervös. Hon har redan avverkat två deltävling­ar, en i Tanum och en i Uddevalla, där hon kom trea respektive etta. Värmen gör henne dock något bekymrad.

– Whoopy är lite trött på grund av värmen, men vi får hoppas att det går bra, säger hon cirka en timme innan det är dags att rida ut på banan.

HÖÖKS CUP ÄR en lagtävling, men alla ryttare gör även individuel­la resultat. Under finalen är det totalt 192 startande under söndagen, varav sju från Strömstads Ridklubb och tre från Björneröds Ridklubb. De tävlande är uppdelade i två olika grupper och totalt 30 lag, som till slut ska mynna ut i 16 lag i finalen.

– Det här är den största tävlingen vi arrangerar i år förutom Räkanhoppe­t. Det här blir ett bra genrep till vecka 29, säger Petra Kärnberg som är banchef under tävlingen.

SÖNDAGENS FINAL går bra för Strömstad som efter tre omgångar gör en fjärdeplat­s i finalen. Laget består av Elin Rosengren (BR), Meja Wikström (SR), Enya Källsvik (SR) och Moa Hansen (SR) som samtliga red felfritt i förklassen lätt D, bedömning: A.

Under lördagen var det även division 1-final för distriktet Bohuslän/göteborg på Strömstads Ridklubb med totalt 62 starter. Elly Hedin från Björneröds Ridklubb tog en andraplats i förklassen lätt C.

 ?? Bild: LINDA SMITH ?? FELFRITT LOPP. Moa Hansen med ponnyn Whoopy ingick i det lag som fick en fjärdeplat­s i Hööks Bohuscup. Hon red hinderbana­n felfritt i Lätt D-klass, bedömning A.
Bild: LINDA SMITH FELFRITT LOPP. Moa Hansen med ponnyn Whoopy ingick i det lag som fick en fjärdeplat­s i Hööks Bohuscup. Hon red hinderbana­n felfritt i Lätt D-klass, bedömning A.
 ?? Bild: CHRISTIAN NILSSON ?? MOA OCH WHOOPY. Moa Hansen med ponnyn Whoopy ingick i laget som kom fyra.
Bild: CHRISTIAN NILSSON MOA OCH WHOOPY. Moa Hansen med ponnyn Whoopy ingick i laget som kom fyra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden