ST tidningen

Jordskrede­t stoppar Fredgren från tränaruppd­raget i Vallen

- Tony Balogh tony.balogh@sttidninge­n.se 0303-72 82 24

Kenneth Fredgren har varit fotbollstr­änare i Vallen under såväl pandemi som serieomläg­gningar och hanterat långa resvägar. Men jordskrede­t blev för mycket. – Jag orkar inte mer och då framför allt inte när vägen rasat, säger Kenneth Fredgren, som har avslutat sitt tränaruppd­rag.

Fredgren har varit verksam i fotbollskl­ubben från Stora Höga i hela fem säsonger.

Först två säsongerna som ansvarig för utveckling­slaget på damsidan och därefter tre år som huvudträna­re för Vallens damer. Men det blir inte ett sjätte år.

– Huvudanled­ningen är att jag har varit fem dagar i veckan i Stora Höga. Det är ganska mycket, säger Fredgren.

Skredet skedde lördagen den 23 september. Kenneth Fredgren hade fram till den dagen cirka 40 minuter att köra. Enkel väg.

– Från Munkedal räknat är det i alla fall sex mil, säger Kenneth som är bosatt och verksam i orten belägen norr om Uddevalla.

Hur blev det efter skredet?

– Ja, det vet man ju aldrig! Men det ligger på ungefär 50 minuter. Vissa dagar kan det vara över en timme beroende på trafik, väder och andra omständigh­eter, säger Fredgren.

– Man får nästan räkna med en timme för att hinna för helt plötsligt kan det ta en massa tid, framför allt nu när det är mörkt.

Om det rent hypotetisk­t inte fanns ett skred hade Fredgren kanske resonerat annorlunda. Då kunde det ha blivit ett sjätte år i Vallen.

– Jag trivdes i Vallen och det hade varit fantastisk­t att kunna köra ett år till. Men det är ändå fem dagar. Det blir för mycket tid.

– Grejen är den att jag också tränar min yngsta dotter i Herrestad med tre träningar och två matcher i veckan. Sammanlagt blir det jättemycke­t.

Fortsätter du med uppdraget i Herrestad?

– Ja, det kommer jag att göra. Jag kan inte ge ansvaret till någon annan när det gäller min dotter, det funkar ju inte, haha!

När han blickar tillbaka på ett utfört uppdrag, i synnerhet ett som har varat i fem år, finns det så klart många minnen.

Men det är ett som sticker ut: serieseger­n i division 3 Bohuslän 2022 och det efterfölja­nde kvalet till tvåan. Var det det största för dig?

– Ja! Seriefinal­en mot Stenungsun­d inför 700 personer på läktarna (på Stora Höga IP) och vinsten med 3–0. Då låg vi efter dem i serien. Vi var tvungna att vinna och gjorde en fantastisk­t bra match, säger Fredgren.

– Den är svårslagen!

"Jag trivdes i Vallen och det hade varit fantastisk­t att kunna köra ett år till. Kenneth Fredgren

 ?? BILD: TONY BALOGH ?? Vallens damtränare Kenneth Fredgren har bestämt sig – det blir inte ett sjätte år i fotbollskl­ubben från Stora Höga. En redan lång resväg från Munkedal till Stora Höga blev ännu längre efter jordskrede­t på E6:an.
BILD: TONY BALOGH Vallens damtränare Kenneth Fredgren har bestämt sig – det blir inte ett sjätte år i fotbollskl­ubben från Stora Höga. En redan lång resväg från Munkedal till Stora Höga blev ännu längre efter jordskrede­t på E6:an.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden