ST tidningen

Dubbelt målkalas för Stenungsun­ds HK

Stenungsun­ds handbollsd­amer har startat säsongen på bästa sätt. Det blev en total överkörnin­g av Team Kropps i premiären hemma i Stora Höga arena och seger 31–17. Herrarna ville inte vara sämre och krossade Tibro.

- Niklas Ohlson niklas.ohlson@kungalvspo­sten.se

Pernilla Larsson har erfarenhet från handboll på elitnivå i Kärra och innan dess i Kungälv. Förra säsongen hann hon med två provtränin­gar och en match med Stenungsun­ds HK innan serien stängdes ner på grund av coronarest­riktionern­a. Nu är Pernilla Larsson med fullt ut och satte sex bollar i mål i premiären.

– Det var väldigt roligt att komma i gång. Det var lite slarv och premiärner­ver, men det gick bra till slut. Vi missade en del och kunde ha vunnit med ännu mer. Fast vi är jättenöjda, säger Pernilla Larsson.

Varför vinner ni?

– Vi har ett annorlunda försvarssp­el och är svåra att möta. Kropps hade många juniorer i laget och vi blev för tunga för dem. Vi har rätt mycket rutin i laget, det var en bidragande faktor. Och många olika kvaliteter på spelarna.

Och för egen del – du fick göra sex mål?

– Det kändes jättebra. Kul med ett nytt försvar. För mig var det kul att bara få spela. Och att få spela vänsternia igen. Jag vikarierad­e på linjen i Kärra, nu var jag tillbaka på min gamla plats.

Även herrarna visades sig på målhumör direkt i sin premiär mot Tibro i division 2 väst. Det tog några minuter att ta kommandot och efter en kvart var matchen i princip avgjord.

– Vi står bra bakåt och kontrar in det mesta. I början håller vi spelplanen med få tekniska fel. David

Gerd i mål är väldigt bra. Vi får en bra utveckling av matchen och kan gå runt på alla gubbar. Då slappnar vi av och det blir lite mer tekniska fel. Lätt hänt när man leder med tio, säger tränaren Nacor Medina i SHK herr.

Siffrorna stannade till slut vid seger 33–18.

 ?? Bild: Christophe­r Kullenberg Rothvall ?? Jubel i Stenungsun­ds HK. Arkivfoto.
Bild: Christophe­r Kullenberg Rothvall Jubel i Stenungsun­ds HK. Arkivfoto.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden