ST tidningen

Misstanken: Otålig kvinna körde på ung ryttare

En kvinna misstänks ha kört på en häst som reds av en ung flicka tidigare i år. Grunden ska vara en dispyt där kvinnan inte vill att det rids på vägen utanför hennes hus. Nu hamnar ärendet i rättegång.

- Hampus Eklund hampus.eklund@bohuslanin­gen.se

Det var i april tidigare i år som två unga flickor var ute och red på en grusväg i Stenungsun­d. Flickorna och hästens ägare ska sedan tidigare haft en dispyt med en kvinna som bor längs vägen, som inte vill att någon rider där.

Vid den aktuella dagen kom kvinnan körandes i sin bil. Enligt en av flickorna ska hästtjejer­na då ha ridit åt sidan för att kvinnan skulle kunna köra förbi. Men i stället ska kvinnan ha kört upp nära och till slut stött i den ena hästen med bilen.

– Det fanns fortfarand­e plats för henne att köra förbi på men hon valde att köra på honom i stället. Så min häst for in i röven på XX:s (andra flickan) häst, har flickan berättat för polisen.

” Det kunde hända vad som helst. De är ju flyktdjur.

Hästen ska inte ha fått några skador. Men den ska ha varit spänd och tittat hetsigt runt sig efteråt. Polisen har varit kontakt med hästens ägare.

– Det är en trafikvan häst och barnen red själva för andra eller tredje gången. Det var ren tur att han inte fått några fysiska eller psykologis­ka problem efter det. Det kunde hända vad som helst. De är ju flyktdjur, har hon sagt i förhör.

iDen misstänkta kvinnan har berättat en historia som för det mesta stämmer överens med flickans. Hon menar dock att hon inte ska ha kört in i hästen.

– Jag är naturligtv­is för nära hästen. Jag ser bara att den börjar hoppa och bli orolig men jag känner absolut ingenting i bilen, har hon berättat för polisen.

Misstankar­na mot kvinnan är vårdslöshe­t i trafik och hon erkänner brott. Förhandlin­g kommer hållas vid Uddevalla tingsrätt.

 ?? Arkivbild: ST-tidningen ?? En kvinna åtalas misstänkt för att ha kört på en häst som reds av en ung flicka.
Arkivbild: ST-tidningen En kvinna åtalas misstänkt för att ha kört på en häst som reds av en ung flicka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden