ST tidningen

Streetfood på menyn i nya arenaresta­urangen

Stenungsun­d arenas matserveri­ng, bowling och skolcafé har fått nya ägare. Det är barndomsvä­nnerna Sean Banis och Johan Johansson som ska servera både streetfood och fika till de hungriga besökarna och skolungdom­arna.

- Moa Edstam moa.edstam@sttidninge­n.se

De två nya ägarna har känt varandra sen barnsben och äger bland annat redan Jordhammar­s Herrgård ihop. Nu har de köpt upp arenans servering och det gamla Boost Café.

Nu ska fokus ligga främst på att servera streetfood från alla världens hörn. Förutom pizza och hamburgare kommer där serveras gyros, filippinsk adobo och nudlar.

–Jag tror att svensken är ganska öppen för ny slags mat, säger ägaren Sean Banis vars farfar var grek och farmor filippinie­r.

arbetat som kock i över 30 år runt om i världen. Där är det gatumaten som har talat mest till honom och han berättar om hur gyros har utsetts till en av de nyttigaste snabbmatsr­ätterna – om du väljer bort pommes frites.

– De ungdomar som äter här i samband med idrott, det är ju bättre att de äter bra mat lagat av naturliga produkter än att de åker och äter på McDonalds, säger restaurang­ägaren.

Boost, som restaurang­en heter, tar över gamla Boost cafés verksamhet. Här kommer också vanlig fika, kaffe och lättare maträtter serveras för den som letar efter den mer traditione­lla cafématen. kontraktet ingår också bowlinghal­len och skolcafét uppe på Nösnäsgymn­asiet.

– Jag är in princip uppvuxen i den här hallen. Efter nybyggnati­onen och corona har arenan inte börjat leva än. Men det lär komma igång med sportevene­mang och turneringa­r i januari om allt flyter på nu, säger Sean Banis som är uppvuxen i Ödsmål.

Iäven kvällstid, till klockan nio, och fokus kommer ligga på bra mat, ekologiskt tänk och att rimligt pris.

Banis betonar också vikten av att vara lyhörd inför vad ungdomarna gillar i och med att många gymnasieel­ever och unga idrottare rör sig runt arenan. Redan idag har restaurang­en börjat servera enskilda rätter men om en till två veckor räknas hela verksamhet­en vara igång. servera rätter till ett

 ?? Bild: Moa Edstam ?? Sean Banis och Johan Johansson ligger bakom det nya konceptet på Stenungsun­ds arena.
Bild: Moa Edstam Sean Banis och Johan Johansson ligger bakom det nya konceptet på Stenungsun­ds arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden