ST tidningen

Stenungsun­ds IBK förlorade i seriepremi­ären

Möjligen en väntad förlust sett till förutsättn­ingarna för Stenungsun­ds IBK med 5–11 hemma mot Hagfors IBS men också detta: fyra av fem mål gjordes av spelare som genomförde sin första match i division 1.

- Tony Balogh tony.balogh@lokaltidni­ngensto.se Tony Balogh tony.balogh@lokaltidni­ngensto.se

Maxtalet i Stenungsun­d arena för antalet åskådare var satt till 192 personer och 81 hade valt att lösa matchbilje­tt förväg. I kombinatio­n med de som så att säga dök upp på plats befann sig uppskatt

iInför lördagens hemmafajt mot Hagfors författade den spelande tränaren Kevin Nilsson ett inlägg på föreningen­s officiella hemsida.

”Det kommer bli en tuff säsong dock. Flera spelare har inte spelat på den här nivån ningsvis på plats.

De hann knappt sätta sig till ro förrän det small i första halvlek. Och det tre gånger.

På mindre än tio minuter hade Blåvitt gjort tre mål, varav två efter hörna och en på kontring, bakom LFCkeepern Felix Jonsson och det kändes inte precis som att Libertà skulle kunna svara upp på det. cirka 125 personer

man fokusera på de spelare som finns på planen, men i den här matchen var det svårt. Som frånvarand­e noterades bland andra Imer Beqiri, Gzim Istrefi, Gustav Kjellström och Filip Samuelsson plus att Martin tidigare och många gör sin första division 1-match i dag. Träningarn­a har däremot sett bra ut med mycket bra närvaro trots tuffa förutsättn­ingar så ambitionen är att kunna ge Hagfors IBS en match hemma på parketten. Om vi lyckas med det ska vi vara nöjda med vår prestation.”

– I matchen i dag tycker jag att vi ger det en chans och vi krigar på som bara den. Det finns mycket innebandyk­unnande i den här unga, oerfarna truppen men med stor potential, menar Nilsson.

sämsta tänkbara start då Hagfors tidigt gjorde tre snabba mål på 41 sekunder.

– Men efter de tre målen tycker jag ändå att vi visar mental styrka och inte grävde ner oss. Vi är ändå med i matchen efter första perioden, säger han om den period

Cruz tidigare under säsongen lämnat för spel i Örebro.

För några av dessa stundar match med Stenungsun­ds IF i division 2 på lördag eftermidda­g borta mot Kumla.

– Men om inte vi andra gör jobbet blir det svårt för målvaktern­a – speciellt inomhus, säger Alban Tahiri.

Han är vanligtvis huvudträna­re men fick ikläda sig en matchtröja. Samma sak för klubbens ordförande Alban Thaqi som för egen del, med knappt en halvtimme kvar till matchstart, ordnade med praktiska detaljer kring matchen!

Vad som var den avgörande skillnaden mellan lagen, enligt Tahiri? som slutar 2–4 och i hans ögon var ”klart godkänd”.

I den andra blev det bara ett mål vilket tillföll Hagfors.

– Där gnetade vi på. Vi gjorde ett jäkla bra jobb i försvarsar­bete och täckte skott, sprang för varandra och kämpade för varandra.

– Andra perioden var ett bra exempel på hur vi vill genomföra den här säsongen: vi ligger tajt och vi ligger lågt och hugger på de chanser vi får.

rasade

det

iväg till 5–11.

– Vi kommer med tolv utespelare till start medan de har 20 man i truppen. Där tar ”bensinen” slut för oss, säger han.

– Men vi får tillbaka moralen i laget och när Adam Berntzen gör 5–10, så är det som att vi vinner en match i sudden death i en sorts eufori

– Att de har tränat sedan i juni. Och hade vi haft alla våra gubbar, så vet jag att vi hade slagit dem – det är jag hundra procent säker på, säger Tahiri.

– Vi har också fyra gubbar i vårt lag som aldrig har spelat med oss. De har inte ens tränat med oss! Det är helt omöjligt att sätta ett försvarssp­eloch anfallsspe­l då, säger han.

för att få till åtminstone ett mål och fredade sin kasse väl under återstoden av första halvlek, så var det i andra halvlek fortsatt tungt framåt medan målen trillade in bakåt.

IFK gjorde ytterligar­e fyra över själva insatsen, att vi är med, säger Nilsson som uttrycker stolthet över hur killarna genomför kampen och att ”det är något för framtiden att bygga vidare på”.

– Fyra av fem målskyttar i dag gör sitt första mål på mål där det långa utkastet som ledde till nickmål till 0–5 fick hela Blåvitts bänk att stå upp och jubla. Med allt rätt för det var vackert.

om hur det egna laget ser ut och då inte minst vilka som är frånvarand­e av en eller annan anledning.

– Vi har ju publik här och vi går ju alltid in för att vinna. Det är ingen som tänker något annat, säger Tahiri.

– Gör man inte det, så har man inget här att göra. Hos mig finns inget annat än vinst, men efter match får man inse fakta också och då räckte det inte i dag, menar han. den här serienivån och i A-laget. Jag får hämta fyra bollar från kassen för att de ska kunna ta med sig som minne efteråt. Det värmer mig i alla fall!

Värmande var också bliksiffra­n på 192 vilket pujust

Publiken var som sagt åter välkommen på match men fick tyvärr ingen anledning att jubla.

Stukat Libertà föll mot Blåvitt

– Det är helt annorlunda! I den första hemmamatch­en förra säsongen fick vi ta in 50 personer, men det har man ju glömt av, säger Alban Tahiri.

– I början mer nervös – så var det säkert för alla – men det finns inget bättre än att spela inför publik! säger Alban Tahiri. nu är max arena.

– När jag blickade ut över läktaren var det utspritt men ändå fullsatt, säger han. i

Stenungsun­d

 ?? Bild: Linus Ohlson ?? Spelande tränaren Kevin Nilsson fick se sitt lag förlora hemmapremi­ären.
Bild: Linus Ohlson Spelande tränaren Kevin Nilsson fick se sitt lag förlora hemmapremi­ären.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden