Sportbladet

”Hon är bara ett oskyldigt offer i detta”

- Oscar Jakobsson oscar.jakobsson @aftonblade­t.se Rani Amir

OS i Paris var bara dagar bort för Alexandra Böje och hennes pojkvän Mathias Christians­en. Nu har badmintonp­aret dragit sig ur – efter att Christians­en brutit mot dopningsre­glerna. – Alexandra är ett oskyldigt offer för det här, säger danska badmintonf­örbundets sportchef Jens Meibom till Ekstrablad­et.

Det blir inget danskt mixedlag i OS-badmintone­n.

Mathias Christians­en har gjort tre misstag i sin vistelsera­pportering. Regelverke­t

■ där elitidrott­are dagligen måste rapporter var de befinner sig och vara redo att testas har inte följts korrekt av 30-åringen, vilket också var anledninge­n till Mikael Ymers avstängnin­g från tennisen.

De tre misstagen inom en period på tolv månader gör att det kan leda till ett ärende hos Anti Doping Denmark (ADD) om brott mot antidopnin­gsreglerna.

”Har tränat intensivt”

Därför har han nu dragit sig ur – vilket drabbar flickvänne­n Alexandra Böje, 24.

Vistelsera­pportering finns för att kunna göra oanmälda dopningsko­ntroller under elitidrott­ares tränings- och uppbyggnad­sperioder. Det är ett av de mest effektiva sätten att både avskräcka från samt upptäcka dopning.

– Jag är förkrossad över att min bristande omsorg och slarv är skulden till att vi missat det som borde ha varit en av höjdpunkte­rna i våra karriärer. Och jag är mest förkrossad över att detta också innebär att Alexandra inte kommer till OS. Vi har båda tränat intensivt och såg verkligen fram emot att tävla i Paris, säger Mathias Christians­en i ett pressmedde­lande.

Så här sent inpå

Idrottaren måste ange en 60-minuterspe­riod mellan 05.00 och 23.00 varje dag där de är tillgängli­ga på en viss plats.

Det är den enskilde utövarens eget ansvar att rapporteri­ngen sker på korrekt vis. En överträdel­se engelske storstjärn­an Lucy Bronze hem till England för att spela för Chelsea.

– Att veta att jag är en Chelsea-spelare känns fortfarand­e lite surrealist­iskt. Det är en klubb jag vet så mycket om och har gjort under så lång tid. Jag är verkligen exalterad över att vara tillbaka i England. Min

OS kan inget nytt par ersätta, vare sig från Danmark eller någon annan nation.

Kan stängas av

Christians­en, som för tillfället är elva på världsrank­ingen, kan nu stängas av från sporten.

– Jag vill inte riskera att mitt OS-deltagande skapar onödig debatt som i så fall kan vara störande för våra landslagsk­ollegor och de andra OS-atleterna. Därför har jag valt att dra mig ur, säger han. ger en varning. Får man tre varningar under en tolvmånade­rsperiod kan det leda till ett brott mot dopningsre­glerna och straff på upp till två års avstängnin­g.

Källa:

Anti Doping Sverige familj är också så exalterade över att få ta del av fler matcher, säger hon till klubbens hemsida.

General manager Paul Green:

– Lucy kommer att tillföra ledarskap till gruppen med sin vinnarment­alitet. Hon har stor erfarenhet och vi vet att hon kommer passa

Zlatan värvar sin egen son.

Maximilian Seger Ibrahimovi­c, 17, har skrivit proffskont­rakt med Milan. Det bekräftade­s i går.

Maximilian kommer att spela i det nystartade reservlage­t Milan Futuro, som hör hemma i den italienska tredjeliga­n Serie C. Kontraktet är hans första i proffskarr­iären, efter att tidigare ha spelat i Milans ungdomslag. Han har dock fått chansen att träna med Milans A-lag.

I Milan Futuro blir han bland annat lagkamrat med tidigare Liverpools­pelaren (och Champions Leaguevinn­aren) Divock Origi och förre BP-spelaren Fredrik Nissen.

I höstas berättade U21landsla­gets förbundska­pten Daniel Bäckström att han följer Maximilian som ”gjort det bra i Milans U18”. Talangens yngre bror Vincent gjorde sitt första landslagsm­ål som 16åring, i en fyrnations­turnering i april. Maximilian fyller 18 år den 22 september i år. Säsongen inleds den 25:e augusti när Milan Futuro gästar Virtus Entella.

Lockade Morata

Zlatan Ibrahimovi­c verkar i rollen som rådgivare perfekt i truppen.

Det var 2022 som Bronze lämnade Manchester City för Barcelona. Försvarare­ns kontrakt med Chelsea är skrivet över de kommande två säsongerna.

I Chelsea finns svenskorna Zecira Musovic, Nathalie Björn och Johanna Rytting Kaneryd. åt Milans sportsliga ledning. Där har han nu också haft ett finger med i spelet kring att Alvaro Morata, 31, nu uppges ha skrivit på ett kontrakt över fyra år. Morata lämnar Atlético Madrid och Milan har ännu inte offentligg­jort övergången. Men affären ska vara klar och den spanske anfallsstj­ärnan pratar nu också själv om flytten. – Jag ser fram emot att återvända till Italien. Jag har de bästa åren i min karriär framför mig, säger Morata till Sky Italia efter läkarunder­sökningen.

”Stort förtroende”

Enligt den spanske EMguldkapt­enen hade en viss svensk stor betydelse, när han får frågan om vad som övertygade honom att gå till Milan.

– Jag kände ett stort förtroende för Zlatan, laget och tränaren. Jag kan knappt vänta på att få sätta i gång, säger han. Alvaro Morata är bekant med Serie A sedan tidigare, efter dubbla sejourer i Juventus. Han säger att Zlatan förmedlat positiva saker och nu ser han fram emot att återvända.

– I Italien har ni behandlat mig med otrolig respekt och jag ser fram emot att åka på semester till Italien, sedan träna med laget

 ?? Foto: GETTY IMAGES ?? ÅKER INTE TILL PARIS
Det danska stjärnpare­t och Mathias Christians­en och Alexandra Böje missar OS i Paris sedan Christians­en brutit mot dopningsre­glerna och dragit sig ur.
Foto: GETTY IMAGES ÅKER INTE TILL PARIS Det danska stjärnpare­t och Mathias Christians­en och Alexandra Böje missar OS i Paris sedan Christians­en brutit mot dopningsre­glerna och dragit sig ur.
 ?? ?? Morata.
Morata.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden