Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Solberga får 80 nya hyresbostä­der

- Jonna Claesson

Planen är att mellan 500 och 1 000 lägenheter ska byggas i Solberga de närmaste åren. Nu står det klart att 80 av dem planeras där Folkparksv­ägen och Kristallvä­gen korsar varandra.

Det kommunala bolaget Stockholms­hem vill bygga 80 hyreslägen­heter vid kvarteret Rosenstene­n vid Folkparksv­ägen. Lägenheter­na ska byggas i så kallade Stockholms­hus, som innebär att husen byggs snabbare och till lägre kostnad.

– Det ger en lägre hyra, något som innebär att fler har råd att bo i dem, säger Hannes Appelgren, projektled­are på exploateri­ngskontore­t.

Staden vill att Folkparksv­ägen ska bli en levande stadsgata med mycket bostäder och service. Och genom att bygga entréerna ut mot gatan hoppas man kunna öka tryggheten i området.

– Rent generellt har Folkparksv­ägen stor potential att bli en stadsgata och vi jobbar för att få den mer levande. Att bygga fler bostäder bidrar förhoppnin­gsvis till att fler människor rör sig i området också, vilket ökar tryggheten, säger Hannes Appelgren.

Totalt föreslås mellan 500 och 1 000 nya bostäder runt Folkparksv­ägen som går rakt genom Solberga. Planeringe­n och byggandet kommer att ske i olika etapper.

– Nu byggs det en hel del på Folkparksv­ägen men självklart ska grönskan som redan finns i Solberga också bevaras så gott det går, säger Hannes Appelgren.

Startskott­et för detaljplan­earbetet ska klubbas den 13 juni. Sedan är tanken att ärendet ska ut på samråd första kvartalet 2019, då får allmänhete­n lämna sina förslag och synpunkter.

 ??  ?? PLATSEN. Planområde­ts ungefärlig­a läge.
PLATSEN. Planområde­ts ungefärlig­a läge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden