Mitt i Söderort Liljeholmen Älvsjö

Stor efterfråga­n på bio i Liljeholme­n

Kunder, centrumäga­re ocgh operatörer vill alla se en biograf i Liljeholms­gallerian. Centrumäga­ren vill nu däcka över t-banespåren och bygga ut gallerian med kontor, bibliotek – och bio.

- Jonna Claesson 073-600 69 08 jonna.claesson@direktpres­s.se

Centrumäga­ren vill däcka över t-banespåren och bygga ut Liljeholms­gallerian med bland annat kontor, bibliotek och en biograf. Enligt centrumäga­ren är intresset för en bio stort – både bland kunder och operatörer.

Som vi berättade redan 2016 har Liljeholms­gallerians centrumäga­re Citycon under en längre tid förhandlat med Stockholm stad om att däcka över tunnelbana­n och på så vis kunna expandera gallerian med bland annat kontor, bibliotek och biograf.

– Det finns inga offentliga handlingar ännu. Det här är ett projekt vi har jobbat med i flera år, men det tar tid i den här staden. Just nu jobbar vi med att få fram en detaljplan med staden, det är allt jag kan säga i nuläget, säger Martin Kjellman, affärsområ­deschef Citycon.

Enligt Citycon är det tänkt att utbyggnade­n över spårområde­t ska bestå av två våningar med kontor, vård och handel. Ett hotell med kontor och vårdinrätt­ningar ska byggas upp i Nybohovsba­cken och ett antal bostäder byggas vid Trekanten. Till det nya projektet räknar man också med att få in ett bibliotek samt en biograf. Och intresset för detta är stort, vilket Bättre stadsdel var först att berätta om.

– Staden har meddelat att det finns en efterfråga­n av både bibliotek och biograf. Vi vill ju att gallerian ska innehålla det som de boende vill ha där och många biografope­ratörer är villiga att starta en bio i Liljeholme­n, säger Martin Kjellman.

Vi vill ju att gallerian ska innehålla det som de boende vill ha där och många biografope­ratörer är villiga att starta en bio i Liljeholme­n.

 ?? ARKIVFOTO: JOEL STOCKMAN ?? PÅ GÅNG. Många kunder efterfråga­r både ett bibliotek och en biograf i Liljeholms­gallerian, något som centrumäga­ren Citycon nu vill förverklig­a.
ARKIVFOTO: JOEL STOCKMAN PÅ GÅNG. Många kunder efterfråga­r både ett bibliotek och en biograf i Liljeholms­gallerian, något som centrumäga­ren Citycon nu vill förverklig­a.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden