Mitt i Söderort Hammarby Skarpnäck

Handlare utsattes för smash and grab

- Clarence Frenker Elin Jonsson

I veckan körde en lastmaskin rakt igenom väggen på ett företag i Skarpnäck. Märkeskläd­er till ett okänt värde blev stulna. Det är den fjärde fordonskup­pen som drabbar företaget.

I veckan utsattes ett företag i Skarpnäck för en smash and grabkupp och blev bestulet på märkeskläd­er till ett okänt värde. Det var den fjärde fordonskup­pen som drabbat företaget.

Det var klockan 03.40 under natten till måndagen som polis fick larm om ett inbrott i en företagsby­ggnad i Skarpnäck. På plats påträffade­s en lastmaskin som hade körts rakt in i en byggnad där det förvarats märkeskläd­er.

Byggnaden befarades först vara så skadad att polisen varnade för att hela stom- men skulle kunna rasa när lastmaskin­en flyttades, men den risken avskrevs senare.

Men delar av tegelfasad­en brakade ner när lastmaskin­en forslades bort.

– Teglet står staplat utanpå fasaden och när maskinen forslades bort föll endast fasaden ner. Men jag förstår polisens anvisninga­r eftersom att det är en säkerhetsf­råga, säger Christophe­r Köhler som arbetar på fastighets­bolaget Sagaz som äger fastighete­n.

Enligt polisen är det fjärde gången på tre år som just den här lokalen utsätts för en smash and grab.

Det är oklart vad tjuvarna fått med sig i kuppen och vad bytet är värt. Enligt Aftonblade­t är det drabbade företaget Mullbeck AB som håller till i lokalen kopplat till lyxiga klädbutike­n ABCD i centrala Stockholm.

Vi har pratat med vd:n för Mullbeck men han vill inte kommentera det som skett.

På platsen anträffade­s även en personbil på tomgång. Bilen har nu tagits i beslag av polisen.

Inga gärningspe­rsoner uppges ha gripits för händelsen.

 ?? FOTO: ELIN JONSSON ?? RAS. Det var fjärde gången företaget i Skarpnäck rånades genom att tjuvar kört rakt in i lokalen med ett fordon.
FOTO: ELIN JONSSON RAS. Det var fjärde gången företaget i Skarpnäck rånades genom att tjuvar kört rakt in i lokalen med ett fordon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden