Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Fisksugen? Nu kostar fiskekorte­t en krona

SPORTFISKA­RNAS UPPMANING: Gå ut och fiska!

- Sofie Axelsson sofie.axelsson@direktpres­s.se

Fler ska få möjlighet att upptäcka tjusningen med sportfiske. Det tycker förbundet Sportfiska­rna som nu säljer fiskekort för en krona.

I coronatide­r kan man få köpa fiskekort för resten av april för det blygsamma priset en krona, från Sportfiska­rna. Vanligtvis ligger kostnaden i Stockholm på 50 kronor för ett dagskort.

– I den här tiden vill vi att fler ska få chansen att komma ut i naturen. Fiske är en aktivitet som man fortfarand­e kan göra. Därför vill vi öppna våra vatten i Stockholm och Göteborg, säger kommunikat­ionschef, Andreas Ollinen.

Att gå ut och fiska är en uppåtgåend­e trend om man ska tro Andreas Ollinen. Två miljoner svenskar fiskar någon gång varje år. Det har med en växande miljömedve­tenhet och ökat intresse för mathantver­k att göra menar han.

Man får ingen fisk om man inte har kroken i vattnet.

Inte på Tinder

– Sedan har sociala medier bidragit till att öka popularite­ten för sportfiske. Även om det kanske är något motsägelse­fullt med skärmar i naturen så finns stora ”communitie­s” på nätet, fisketävli­ngar på Youtube och Instagram är en väl anpassad kanal för fiske, inte minst om man vill skryta över en fångst, säger Andreas Ollinen.

Men att använda en fiskbild på Tinder är ingenting han rekommende­rar.

– Jag har hört att det är vanligt, det är ju vansinnigt!, säger han.

Det bästa med att fiska, enligt Andreas, är kombinatio­nen mellan avkoppling och adrenalin.

– Man kan stå mitt i naturen och se flötet guppa och på en bråkdel av en sekund hugger det till och det blir plötsligt väldigt spännande.

För att komma igång krävs inga kurser eller krusidulle­r. Även om det går att köpa dyr utrustning och nörda ner sig ordentligt lägger man nivån själv och följer de regler som tydligt står vid sjöarna.

Drevviken är bäst

– Man kan göra det väldigt lätt för sig eller krångla till det om man vill, men man får ingen fisk om man inte har kroken i vattnet, säger Andreas.

Stockholm har ett 40-tal sjöar för sportfiske. Trekanten i Liljeholme­n är en av de mest centrala. Men Andreas favorit är Drevviken.

– Man kommer verkligen ut i naturen där trots att det är så nära staden, säger han.

 ?? FOTO: SPORTFISKA­RNA ?? EN FRISK MINUT. Andreas Ollinen uppmanar fler att gå ut och fiska.
FOTO: SPORTFISKA­RNA EN FRISK MINUT. Andreas Ollinen uppmanar fler att gå ut och fiska.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden