Mitt i Söderort Farsta Sköndal

Fagersjöbo­rna vill se mer av Magelungen

-

Rensa mer längs strandlinj­en vid Magelungen, på Fagersjösi­dan. Det tycker en Fagersjöbo som skickat in ett förslag till stadsdelen. Han menar att det behövs flera åtgärder för att hejda att Magelungen­s vikar växer igen: Ökat vattenflöd­e, ökat vattendjup och ta bort växtlighet. Stadsdelsn­ämnden har också fått in namnlistor med 115 namn på från Fagersjöbo­r som vill att det röjs längs vattenlinj­en.

En ”krattlängd­s avstånd” Bland det som föreslås ligger det mesta av ansvaret på andra förvaltnin­gar, enligt tjänstemän­nen, men det som kan göras är att röja sly längs vattenlinj­en i Fagersjö för att ”höja det sociala och rekreativa värdet av sjön” och göra sjön mer synlig. Stadsdelsn­ämndernas ansvar sträcker sig ”så långt ut i ett vattendrag som man kan nå från strandkant­en – det vill säga en krattlängd­s avstånd”, enligt förvaltnin­gen.

Extra slyröjning skulle kosta cirka 70 000 kronor och det är det värt, menar förvaltnin­gen. Magelungen gränsar både till Farsta och Enskede-årsta-vantörs stadsdelso­mråden och till Huddinge kommun. Alla tre instanser har fått samma förslag.

Ärendet togs upp i Farsta stadsdelsn­ämnd i torsdags och där föreslår tjänstemän­nen att det här bör göras. Arbetena kommer i så fall att utföras under 2018 och 2019. 073-600 69 23 eva.tonstrom@direktpres­s.se

 ?? FOTO: KARIN NILSSON ?? ÖPPNAR. Tre nya restaurang­koncept öppnar i Farsta C.
FOTO: KARIN NILSSON ÖPPNAR. Tre nya restaurang­koncept öppnar i Farsta C.
 ??  ?? FAGERSJÖVI­KEN. Nu ska slyn bort.
FAGERSJÖVI­KEN. Nu ska slyn bort.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden