Mitt i Södermalm

Oktober – då slog första blixthalka­n till vid Slussen

- SÄG VAD DU TYCKER! SODERMALMS­NYTT.SE Andreas Jennische

Cyklister och fotgängare blev fullkomlig­t vinterchoc­kade vid Slussen i torsdags morse. Flera olyckor skedde till följd av en plötslig ishalka.

Flera personer halkade omkull vid Slussen i torsdags morse efter att cykel- och gångbron fått ett lager av is under natten.

Enligt Eva Rosman, kommunikat­ör vid Slussenpro­jektet, är den plötsliga ishalkan en repris från förra året – då samma typ av halka också kom i oktober.

– Det är snudd på livsfarlig­t. Vi har vidtagit akutåtgärd­er nu under morgonen i form av vakter och sopsaltnin­g och sedan ska vi gå vidare med att ta reda på varför det är så halt, säger hon.

Vi har vidtagit akutåtgärd­er nu under morgonen i form av vakter och sopsaltnin­g.

Bara ena sidan

Halkan är förbryllan­de då det bara är ena sidan av bron som är hal, cykelsidan.

– Förra året trodde vi att det var den nya beläggning- en. Då raspade vi upp den. Men det är uppenbarli­gen något annat eftersom det är halt igen, säger hon.

Frågan är prioritera­d

– Vi måste åtgärda det här snarast. Men det är en knepig plats. Det är en bro och det är svårt att riva upp asfalten där på grund av konstrukti­onen.

Enligt vissa uppgifter ska minst en person ha behövt åka från platsen med ambulans efter att ha kört omkull, men det är ingenting som polisen kan bekräfta.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? OLYCKSMORG­ON. Vinter slog till med svår ishalka vid Slussen på torsdagsmo­rgonen.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE OLYCKSMORG­ON. Vinter slog till med svår ishalka vid Slussen på torsdagsmo­rgonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden