Mitt i Södermalm

Dansbanan på Södermalm får inget tak – är för dyrt

- Elina Lundberg elina.lundberg@direktpres­s.se

Dansarna vid Årstaviken vill ha ett nedtagbart tak så att de kan dansa i alla väder. Men stadsdelen säger nej. Orsaken är priset: 300 000 kronor.

Sommarens alla kvällar har det dansats på Årstaviken­s dansbana utom när det har regnat. När himlen öppnar sig riskerar elektronik gå sönder och dansgolvet blir halt.

En Söderbo har därför skickat ett förslag till stadsdelen att sätta upp ett segeldukst­ak som kan rullas ut när det behövs.

Men efter att ha bett om ett pris från ett företag som gör såna här tak säger stadsdelen nej. Det skulle kosta hela 300 000 kronor. En mindre tålig segelduk som kan läcka vatten kostar ungefär hälften så mycket.

För dyrt, slår stadsdelsn­ämndens ordförande Anders Göransson (S) fast. Däremot ska högtalarna få ett regnskydd.

Men Maria Liljebäck, från den ideella föreningen Söders dansbana, ställer sig frågande till prislappen.

– Jag tycker spontant att det låter otroligt att det skulle bli så dyrt. Vi har tittat på en egen lösning som inte skulle bli så dyr, säger hon.

Anders Göransson (S) vill inte spekulera i om det skulle gå att få ner takkostnad­en. Däremot har förvaltnin­gen tidigare kommit fram till att ett permanent tak skulle bli mycket, mycket billigare. Det kan byggas för 30 000 kronor. En mer rimlig summa, anser Anders Göransson.

Men Maria Liljebäck vill helst kunna fortsätta dansa under bar himmel när vädret tillåter.

– Vi tycker att det borde gå få fram semiperman­ent lösning, säger hon.

Föreningen ska lyfta takfrågan igen inför nästa danssäsong.

 ?? FOTO: MAJA BRAND ?? TAKLÄNGTAN. Föreningen Söders Dansbana med Maria Liljebäck (i mitten) vill kunna dansa hela sommaren – oavsett väder.
FOTO: MAJA BRAND TAKLÄNGTAN. Föreningen Söders Dansbana med Maria Liljebäck (i mitten) vill kunna dansa hela sommaren – oavsett väder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden