Mitt i Skarholmen

Nora och Malaak är ortens bästa poeter

- Anna Sjögren anna.sjogren@direktpres­s.se

Dikter om systerskap, att våga älska sig själv och om gatuvåld. Det blev Nora Khalil och Malaak Habib som gick vidare från Botkyrkas deltävling i Ortens bästa poet.

Inför en fullsatt aula i Fittjaskol­an, en kändistung jury med bland annat Salla Salazar och Blen och med tung uppbacknin­g från sina vänner vann Malaak Habib från Hallunda Botkyrkas deltävling i Ortens bästa poet.

Det här var andra gången hon ställde upp i tävlingen.

– Då var jag rädd. Nu hade jag tränat och visste exakt hur jag skulle göra på scenen, säger Malaak Habib.

Malaaks tre dikter handlade om gatuvåld, att älska sig själv och att killar ska respektera tjejer oavsett om de bär slöja eller inte.

– Jag måste bli inspirerad för att skriva. Jag vill inte prata om det som andra pratar om, jag tänker ”vad behöver folk höra som de inte har hört förut?”.

Nora Khali från Alby som aldrig stått på en scen förut tog hem andraplats­en med sina dikter om systerskap, att vara stolt över sin mamma och att inte skämmas för sin bakgrund.

– Jag är jättelyckl­ig. Jag har alltid tyckt om att skriva, men jag är blyg. Men jag ville utmana mig själv, säger Nora Khalil.

Och den varma stämningen och peppen från publiken hjälpte henne.

– De var respektful­la och tysta när vi läste våra dikter. Det var så mycket gemenskap och glädje, den här tävlingen förenar så många människor i orten.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? VINNARE. Nora Khalil från Alby och Malaak Habib från Hallunda knep de två platserna till finalen i Rinkeby.
FOTO: PRIVAT VINNARE. Nora Khalil från Alby och Malaak Habib från Hallunda knep de två platserna till finalen i Rinkeby.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden