Premier League - Bibeln

”VI HAR VAD SOM KRÄVS”

-

Med eller utan Harry Kane? Med James Maddison som spelmotor ska Tottenham bli bättre offensivt oavsett. – Jag är här för att vinna, säger den förre Leicester-spelaren.

Tottenhams tomma prisskåp brukar vara ett givet skämt när supportrar­na till de andra stora Londonklub­barna snackar. James Maddison hoppas att det snart ska bli slut på det.

– Jag vet att en massa människor snackar om hur lång tid det har gått sedan Tottenham senast vann något. Men jag skulle inte vara här om jag inte trodde att vi kunde vinna. Med den tränare vi har, och den kvalitet som spelarna i laget har, så vet jag att vi har vad som krävs för att göra det, säger nyförvärve­t.

Men värva en spelare från nedflyttad­e Leicester, och tro att han ska bli Tottenhams nye offensive hjärna? Jodå, det kan låta konstigt, men James Maddison är inte vem som helst. I fjol åkte han ut med Leicester, men han gjorde tio mål och stod för nio assist. Överlägset bäst av alla spelare från lag på den undre halvan när det kom till att vara involverad kring målgörande­t.

Han är precis den typ av spelare som Tottenham saknat, i princip sedan Christian Eriksen lämnade klubben för tre år sedan.

”Spelar där jag behövs”

I fjol var det främst Dejan Kulusevski som fick stå för den tekniska briljansen, kreativite­ten och försöken till framspelni­ngar. När han var skadad, eller ur form, var det snarare Harry Kane som fick ta steget ner, möta boll, och försöka spela fram. Men då alltsom oftast till den position där han själv egentligen skulle befinna sig.

Att Tottenham i fjol gjorde 70 mål, femte bäst i ligan, är egentligen märkligt, med tanke på att deras expected goals var betydligt lägre, bara precis före just nedflyttad­e

Leicester. Förklaring­en är, förstås, Harry Kanes briljans.

Nu återstår att se om Kane blir kvar i Tottenham, men nye tränaren Ange Postecoglo­u vill oavsett att hans lag ska skapa betydligt fler chanser än tidigare. Blir Kane då kvar kan lagets offensiv fullständi­gt explodera, med Maddison som offensiv spelmotor bakom den offensiva trion Kulusevski-Kane-Son. Maddison är dessutom en av ligans bästa frisparkss­kyttar, vilket är en titel man inte gärna kan ge till Tottenhams nu givne frisparkss­kytt, Harry Kane.

Under försäsonge­n har Maddison spelat som åtta på tremannami­ttfältet. I fjol i Leicester spelade han förvisso väldigt ofta som en ytter i tremannake­djan, men Tottenhams behov är mer på mittfältet.

– Jag spelar där jag behövs. Under mina år i Leicester så tror jag att jag spelade på sex olika positioner. Alla positioner där framme och på mittfältet, jag har spelat där vid något tillfälle, säger Maddison.

Född: 1999-03-31. Längd: 184 cm. Kontraktsl­ängd: 2025. Land: England-Kongo. Kom från: Egen produkt. Ligamatche­r/mål 2022/23: 4/0. Landskampe­r/mål: 0.

 ?? ?? Harry Kane, Dejan Kulusevski och James Maddison.
Harry Kane, Dejan Kulusevski och James Maddison.
 ?? ?? Mångsidigt nytillskot­t. James Maddison är precis den spelartyp Tottenham saknat ända sedan Christian Eriksen försvann.
Mångsidigt nytillskot­t. James Maddison är precis den spelartyp Tottenham saknat ända sedan Christian Eriksen försvann.
 ?? ??
 ?? ?? Postecoglo­u.
Postecoglo­u.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden