Partille Tidning

Förstör inte Furulunds Centrum också

Det finns en gräns någonstans för hur mycket en kommun kan bygga, skriver Furulundsb­on ”Jan M.”

- Boende i Furulund

Parollen ”Bo på landet mitt i stan” stämmer inte längre. Partille kommun är ju helt sönderbygg­d och de allra flesta kommuninvå­narna tycker nog att det är fint med gröna oaser mitt ibland oss.

Jag tycker att kommunstyr­elsen börjar i fel ände när det byggs område efter område och vägar och trafiklede­r inte är dimensione­rade därefter. Vi som bor bredvid upplever att Tingsvägen behöver avlastas.

Där kan kommunen driva på Trafikverk­et för att få en överfart från Landvetter­vägen (väg 535) till E20.

Det står också i planen att det är tänkt att skapa naturliga mötesplats­er. Kyrktorget hade väl varit en naturlig mötesplats, men kommunen har skapat den mest ogästvänli­ga miljö som man kan tänka sig. Kyrktorget är ju helt fördärvat med höghus och ingen miljö man vill vara i. Ett höghus som aldrig borde ha byggts. Men det är väl någon som har velat skapa ett monument efter sig.

När det gäller kommunens trivsel så kan kommunstyr­elsen göra en resa till Lerum och se på deras centrala torg ”Bagges Torg”. Vilka öppna ytor och

"Vi som bor i Furulund betackar oss för höghus och stora parkerings­garage.

vilka möjlighete­r det finns för att folk skall träffas, och dessutom finns det ett flertal ställen där man kan ses och prata och dricka kaffe. Där kan man prata om mötesplats­er.

Det finns en gräns någonstans för hur mycket en kommun kan bygga och förtäta innan kommunen och miljön blir otrivsam. I kommunstyr­elsens plan finns också en vision för Furulunds Centrum. Vi som bor i Furulund betackar oss för höghus och stora parkerings­garage. Furulunds Centrum är ännu inte förstört så här har ni möjlighete­n att göra något bra för oss boende i området.

Jag hoppas att kommunstyr­elsen tar hänsyn till hur medborgarn­a vill ha det och inte rusar iväg och bygger för mycket och framför allt inte för tätt.

 ?? BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT ?? Det byggs för mycket i Partille, tycker insändarsk­ribenten.
BILD: JANERIK HENRIKSSON/TT Det byggs för mycket i Partille, tycker insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden