Partille Tidning

Inga pengar för trasig högtryckst­vätt

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Sävedalen: Mannen från Sävedalen köpte en högtryckst­vätt på nätet i november, men öppnade kartongen först i april. ARN menar dessutom att mannen från Sävedalen kan ha orsakat skadan själv.

För distansköp­lagen gäller att du har rätt att returnera en vara du köpt på internet inom 14 dagar, oavsett om det är något fel på den eller inte. När de 14 dagarna har gått kan bara produkter som har ett så kallat ursprungli­gt fel returneras.

När mannen från Sävedalen öppnade högtryckst­vätten, som han hade köpt för knappt 3 000 kronor från en butik på nätet, hade det gått fem månader sedan han köpte den.

Den hade helt enkelt inte behövts då högtryckst­vättar mest används på vår och sommar. Så när han sent i april väl öppnade kartongen och plockade ut maskinen, hade den en så stor spricka i plasten att den var oanvändbar.

Eftersom distansköp­lagen inte längre var tillämpbar kontaktade mannen webbutiken med bilder på högtryckst­vätten och menade att han borde få en ersättning­sprodukt då tvätten låg trasig i kartongen. Kartongen var dessutom helt oskadd, vilket enligt mannen var ytterligar­e ett tecken på att maskinen hade ett ”ursprungli­gt fel”.

Butiken nekade dock mannen både en ersättning­sprodukt och pengar tillbaka och efter en anmälan till Allmänna Reklamatio­nsnämnden, ARN, får butiken nu rätt.

Mannen får ingen som helst ersättning för den trasiga högtryckst­vätten då ARN i sitt beslut skriver att det dels gått för lång tid från köp tills att mannen ville returnera varan, dels att nämnden utifrån bilder som skickats in inte kan utesluta att tvätten spruckit när mannen tagit ut den ur kartongen.

Partille Tidning har sökt mannen för en kommentar, men utan svar.

"Mannen får ingen som helst ersättning för den trasiga högtryckst­vätten

 ?? GENREBILD: BIRGITTA LINDQVIST ?? Mannen öppnade kartongen först efter några månader. När varan då visade sig vara trasig blev det problemati­skt att få pengarna tillbaka.
GENREBILD: BIRGITTA LINDQVIST Mannen öppnade kartongen först efter några månader. När varan då visade sig vara trasig blev det problemati­skt att få pengarna tillbaka.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden