Partille Tidning

Smet från polisen – hög, utan körkort och kniv i bilen

- Daniel Claeson daniel.claeson@partilleti­dning.se

Partille: När polisen ville kontroller­a hans bil smet mannen i full fart genom Sävedalen. När han stoppades visade det sig att han saknar körkort, var påverkad av cannabis samt hade en 18 centimeter lång kniv i bilen. Nu döms han till två månaders fängelse.

En kväll i januari 2023 fick polisen span på en bil som körde för fort genom Partille. En civil polisbil följde efter och när den satte på sina sirener så valde föraren att fly. Flykten gick bland annat genom Sävedalen och i förhör har den efterfölja­nde polisen berättat att farten var hög, 130 kilometer i timmen på väg in i området och runt 100 kilometer i timmen bland bostadshus­en.

Jakten pågick i cirka tio minuter och till slut var polisbilen tvungen att preja den jagade bilen för att få stopp på den. En manöver som normalt sett inte görs, men som togs till då det fanns misstanke om vapen i bilen.

När föraren av flyktbilen stoppats visade det sig att han bar skyddsväst, var påverkad av cannabis och att han inte hade något körkort. Dessutom låg en dolkliknan­de kniv med 18 centimeter­s blad helt öppet mellan framsätena. Mannen greps på platsen och har erkänt att han körde bil påverkad av narkotika och att han körde trots att han var medveten om att han saknade körkort.

Göteborgs Tingsrätt dömer nu mannen till två månaders fängelse och i domen står följande: ”X döms för grov vårdslöshe­t i trafik, rattfyller­i, olovlig körning och ringa narkotikab­rott. Tingsrätte­n bedömer att det samlade straffvärd­et för gärningarn­a motsvarar två månaders fängelse.”

 ?? BILDER: POLISEN ?? När polisen ville kontroller­a hans bil smet mannen i full fart genom Sävedalen. När han stoppades visade det sig att han saknar körkort, var påverkad av cannabis samt hade en 18 centimeter lång kniv i bilen. Nu döms han till två månaders fängelse.
BILDER: POLISEN När polisen ville kontroller­a hans bil smet mannen i full fart genom Sävedalen. När han stoppades visade det sig att han saknar körkort, var påverkad av cannabis samt hade en 18 centimeter lång kniv i bilen. Nu döms han till två månaders fängelse.
 ?? ?? Enligt polisen körde mannen runt 100 kilometer i timmen i et bostadsomr­åde innan han prejades.
Enligt polisen körde mannen runt 100 kilometer i timmen i et bostadsomr­åde innan han prejades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden