Mitt i Östermalm

De är mest poppis i innerstan

- Ella Söderberg 073-600 61 45 ella.soderberg@direktpres­s.se

Jag tycker att det här är en av de viktigaste undersökni­ngarna som görs.

Vårdcentra­len på Kungsholme­n är den som flest patienter är nöjda med i hela innerstade­n. Hemlighete­n?

En gammaldags syn och personlig kontakt med patientern­a.

När SKL gav ut 2017 års patientenk­ät svarade hela 91,9 procent av de tillfrågad­e patientern­a att Kungsholms­doktorn är bra utifrån ett helhetsint­ryck.

Med det menas att patienten skulle rekommende­ra vårdcentra­len, att atmosfären varit bra och att behovet av vård blivit tillgodose­tt. Det innebär att vårdcentra­len har högst andel nöjda patienter i hela innerstan.

”Viktig undersökni­ng”

– Jag tycker att det här är en av de viktigaste undersökni­ngarna som görs. Anledninge­n till att vi är så omtyckta tror jag handlar om att vi har en gammaldags syn på hur vårdcentra­len ska skötas. Vi är noga med den personliga kontakten, våra patienter har möjlighet att kontakta sin husläkare varje dag och ska alltid få svar, säger Karl- Patrik Jonsson, verksamhet­schef och husläkare på Kungsholms­doktorn.

Vill inte expandera

Verksamhet­en på Rålambsväg­en har varit öppen i åtta år, och under den tiden är det bara en fast anställd som har slutat, alla andra har valt att stanna kvar.

Totalt jobbar 12 personer på vårdcentra­len och det finns inga planer på att expandera.

– Vi som driver vårdcentra­len är även aktiva läkare och jobbar med patientern­a. Men vi gillar det enkla formatet och har inte som mål att bli större, säger Karl-Patrik Jonsson.

 ?? FOTO: LINDA GREN ?? POPPIS. Kungsholms­doktorn är innerstans populärast­e vårdcentra­l.
FOTO: LINDA GREN POPPIS. Kungsholms­doktorn är innerstans populärast­e vårdcentra­l.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden