Mölndals-Posten

Smash Into Pieces kommer till Mölndal

- Tobias Holmgren tobias.holmgren@molndalspo­sten.se

Örebroband­et Smash Into Pieces, som senast sågs i Melodifest­ivalen där de kom trea med sin ”Heroes are calling”, är ute på en massiv världsturn­é som varar året ut. Turnén tar dem bland annat till USA, Kanada, Nederlände­rna, Storbritan­nien och – Mölndal.

Det är i samband med det nya loppet Åby World Grand Prix – världens största travlopp – som Åbytravet har valt att slå på stort. Utöver att erbjuda den omfångsrik­aste prissumman i mannaminne (10 miljoner kronor), ska de även krydda evenemange­t med någonting som mest liknar en festival.

Flera lokala band är inbjudna – och, som lök på laxen: Smash Into Pieces. Rockbandet som bland annat är kända för att ha deltagit i Talang 2009 och tävlat i Melodifest­ivalen två år i följd, 2023 och 2024.

– Det har hänt att vi har någon trubadur och en del coverband på våra tävlingar, men nu när vi ska genomföra det största evenemange­t i vår historia, kände vi att vi behövde göra någonting väldigt speciellt för att rama in loppet ordentligt efteråt, säger Kristoffer ”Fölet” Jakobsson, travets marknadsch­ef.

Varför föll valet på Smash Into Pieces?

– Det är ett band som matchar vår travstämni­ng bra. De har en härlig energi som vi tror kommer passa jättefint in. Det är alltid ett litet lotteri när man bokar ett band som ska vara med i Mello, eftersom man aldrig vet hur bra det kommer att gå för dem. Men de fick ju väldiga framgångar och deras låt har spelats mycket på radio sedan dess. Nu rider vi på den vågen.

Åby World Grand Prix arrangeras 10 augusti, och konserten börjar efter loppet. Oavsett om man köper biljett till konserten eller till loppet, får man tillgång till bådadera.

Scenen byggs i Åbytravets vinnarcirk­el. Det är ännu inte avgjort än om bandet gör ett långt set eller två kortare.

– Det beror på. Kanske har de skrivit nya hits fram till det här datumet? Det lägger inte jag mig i, säger Kristoffer Jakobsson.

Smash Into Pieces spelning är det fjärde konserttil­lfället på Åbytravet under 2024. Lördag 6 april stundar West Coast Country Festival, 12 juli är det dags för festivalen Raggarjävl­ar med Björn Rosenström som största affischnam­n, och dagen därpå, 13 juli, bjuds det in till Gothenburg Rock Riot med legendaris­ka Nazareth på scenen.

Alla dessa spelningar är en del i Åbytravets ambition att arrangera fler nöjesevene­mang.

” Det är ett band som matchar vår travstämni­ng bra. De har en härlig energi som vi tror kommer passa jättefint in. Kristoffer ”Fölet” Jakobsson

Marknadsch­ef

– Travbanan har trots allt en yta som motsvarar ungefär fyra Ullevi. Den är extremt stor när man står inne på banan. Egentligen skulle Metal Town kunna hållas här, eller någonting som Summerburs­t. Vi har också närheten till Mölndals centrum, parkerings­platser, hotellet – allt det finns.

Travet ser 2024 som starten på något nytt; närmare bestämt året då de ska visa upp vad de kan och vill göra med anläggning­en.

– Vi är glada och stolta över våra facilitete­r och vill att människor ska komma hit, oavsett om det är för trav eller musik. Vi ska jobba intensivt för att det blir så, säger Kristoffer ”Fölet” Jakobsson.

 ?? BILD: JOHAN NILSSON ?? Smash Into Pieces i Malmö Arena inför deltävling 1 av Melodifest­ivalen 2024.
BILD: JOHAN NILSSON Smash Into Pieces i Malmö Arena inför deltävling 1 av Melodifest­ivalen 2024.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden