Mölndals-Posten

Årets Mölndalsbo 2023 skänker sina prispengar till Majblomman Lindome

Årets Mölndalsbo Patrick Borg får – som traditione­n bjuder – skänka 5 000 kronor till lokal välgörenhe­t. Rätt omgående bestämde han sig för en traditions­fylld organisati­on i Lindome.

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

De gör ett gott jobb för ungdomar och hjälper dem som har det tufft ekonomiskt. Patrick Borg Årets Mölndalsbo 2023 motiverar varför han skänker prispengar­na till Majbloman Lindome

För knappt två veckor sedan överraskad­es Lindome Gifs allt-i-allo Patrick Borg av Mölndals-Postens utsända i samband med en träningsma­tch i Almåshalle­n.

Hur har det varit sedan du blev Årets Mölndalsbo?

– Ganska same same. Jag har fått jobba en hel del här på Lindevi, särskilt i förra veckan när det kom så mycket snö. Men visst har jag fått ganska många ”Grattis!” var jag än har varit, säger Patrick Borg.

Du känner många, särskilt här i Lindome, jag kan tänka mig att det tar sin tid när du går och handlar?

– Jag brukar ofta fastna i affärer och det här med Årets Mölndalsbo har inte gått folk förbi. Det har varit fler stopp än vanligt och mycket ”Grattis!” och ”Kul!” Senast det hände var på Landvetter flygplats i söndags natt när jag hämtade min dotter. Då var det en gammal klasskompi­s som hade varit ute och rest och som gratulerad­e mig.

Priset till Årets

Mölndalsbo består, förutom äran och ett diplom, av en pokal, middag för två på restaurang Centrale i Mölndal samt 5 000 kronor att skänka till lokal välgörenhe­t. Patrick Borg behövde inte fundera särskilt länge för att hitta en lämplig mottagare.

– Jag vill skänka pengarna till Majblomman Lindome. De gör ett

gott jobb för ungdomar och hjälper dem som har det tufft ekonomiskt.

Sedan flera år har fotbollskl­ubben

Lindome Gif haft ett samarbete med just Majblomman Lindome.

– Vi har hjälpt vissa spelare som

behövt stöd att ansöka om pengar därifrån. Majblomman har funnits länge och de gör ett gott jobb.

Det finns det i och för sig många organisati­oner som gör men för mig krävdes det inte någon längre fundering.

I fjol valde Ida Johansson, som då blev Årets Mölndalsbo, att skänka sina prispengar till Hjärnfonde­n medan hennes företrädar­e, Ingela Skarin Håkansson, fastnade för diakonin i Lindome församling.

Under omröstning­en utmanades Patrick Borg framför allt av stödperson­en och träningsin­spiratören Anna Forsberg men slutligen var det han som fick flest röster av Mölndals-Postens läsare.

Hur ska du vårda utmärkelse­n nu?

– Jag vet inte … Jo, jag har faktiskt anmält mig till att bli trygghetsv­ärd i Lindome. Jag ska på utbildning i nästa vecka och sen kommer jag att vara med och gå omkring i Lindome på fredags- och lördagskvä­llar. Det tycker jag är viktigt.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Årets Mölndalsbo Patrick Borg, här med sin arbetskamr­at chihuahuan Nelly, väljer att skänka sina prispengar till Majblomman Lindome.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Årets Mölndalsbo Patrick Borg, här med sin arbetskamr­at chihuahuan Nelly, väljer att skänka sina prispengar till Majblomman Lindome.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden