Mölndals-Posten

Stjärnkomi­kern Per Andersson gästar Mölndalsre­vyn

- Elvira Linderot elvira.linderot@molndalspo­sten.se

Med tre spelade föreställn­ingar är 50-årsjubilee­t av Mölndalsre­vyn i full gång. Till helgen är det dags igen – då gästas scenen av ingen mindre än stjärnkomi­kern Per Andersson. – Det är jättekul, han spelade ju själv i Mölndalsre­vyn i många år, säger Ludvig Hansén som är med i årets ensemble.

Lördagen 6 januari var det premiär för Mölndalsre­vyn – som i år fyller 50 år. Det firas med en föreställn­ing som blickar både bakåt och framåt, och som varje vecka har med sig ett antal gästartist­er.

– Första akten består av lite tillbakabl­ickar, gamla revynummer och så har vi tre platser för gästnummer. De kommer in och gör sin grej och så varvas det med den vanliga revyn, säger Ludvig Hansén.

Än så länge har det spelats tre föreställn­ingar av revyn, med Daniel Pawholm och Martin Rosvall som gästartist­er. Nu är det dags för tre nya gäster, som kommer stå på scen 19 och 20 januari. Det handlar om Conny Källström, Mathias ”Ejban” Abrahamsso­n och Per Andersson – som är uppvuxen i Balltorp och startade sin humorkarri­är på scener i Mölndal.

– Det känns jätterolig­t! Helgens tre gäster är alla gamla rävar som har spelat mycket tillsamman­s. Ejban och Per är barndomsko­mpisar och spelade revy tillsamman­s i sin tvättstuga, säger Ludvig Hansén.

Conny och Ejban har haft flera roller i Mölndalsre­vyn genom åren, både på och utanför scenen. Per Andersson, som i dag är en rikskänd komiker, har satt upp hyllade humorföres­tällningar och synts i diverse tv-program, var med i ensemblen under åren 1991–2005.

– Han var bara 14 år när han var med på scen första gången. Det är jättefint att han vill vara med och uppmärksam­ma oss när vi fyller 50 år, säger Ludvig Hansén, som själv är med i revyn för första gången.

I ett videoklipp på Mölndalsre­vyns Facebook-sida uttrycker Per Andersson själv sin glädje över att komma tillbaka.

– Det är jubileum, då vill man ju vara med! Så jag ska gästa, jag ska vara med på ett hörn. Jag kanske dyker upp i två sketcher eller nåt sånt och då kommer det koka på Möllan, det kommer vara sjuk stämning, säger han i klippet.

 ?? BILD: MARTIN BJÖRKLUND ?? Per Andersson utanför tvättstuga­n i Balltorp, där han och hans kompisar spexade och hittade på revynummer.
BILD: MARTIN BJÖRKLUND Per Andersson utanför tvättstuga­n i Balltorp, där han och hans kompisar spexade och hittade på revynummer.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden