Mölndals-Posten

Polisinsat­s i Balltorp kopplas till organisera­d brottsligh­et

- Elias Arvidsson elias.arvidsson@stampen.com

Polisen larmades till Balltorp efter ett misstänkt hot. Flera personer och bilar i området kontroller­ades i insatsen som pågick i flera timmar. – Det rör sig om grov organisera­d brottsligh­et, vi kommer jobba brottsföre­byggande i området, säger Olof Brandén, polisinspe­ktör.

Polisens insats i Balltorp natten till onsdagen i förra veckan handlade om ett olaga hot och polisen misstänker kopplingar till tidigare händelser i samma område.

– Det jag vet är att det rör sig om grov organisera­d brottsligh­et, säger Olof Brandén, polisinspe­ktör i lokalpolis­område Syd.

Insatsen pågick i flera timmar och polisen genomförde flera kontroller utomhus och i fordon. Något som uppmärksam­mades av flera Mölndalsbo­r i sociala medier.

"Vi har inga frihetsber­övade i nuläget, men vi vet vilka gruppering­ar det handlar om. Målet är att lagföra de här personerna. Olof Brandén

Polisinspe­ktör

I området befann sig grovt kriminella individer, berättar Brandén.

– De som kontroller­as på platsen tillhör grov kriminalit­et. Personal på plats har jobbat offensivt precis som de ska. Vi jobbar brottsföre­byggande som tidigare och har extraresur­s i området, säger han. Föreligger någon fara för Balltorpsb­orna?

– Nej.

En förundersö­kning har inletts om misstänkt olaga hot men det finns ingen gripen.

– Vi har inga frihetsber­övade i nuläget, men vi vet vilka gruppering­ar det handlar om. Målet är att lagföra de här personerna, säger han.

Vilka gruppering­ar Olof Brodén syftar på vill han inte säga med hänvisning till utredninge­ns skede.

Polisen tittar på eventuella samband till tidigare händelser i Balltorp. Bland annat explosione­n vid ett flerfamilj­shus i september 2023 som polisen konstatera­t är en del av en kriminell konflikt.

– Det finns eventuell koppling till den senaste tidens sprängning där, vi vet inte men det är en av de delarna vi tittar på, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden