Mölndals-Posten

Man döms efter att ha sparkat på parkerad bil

Ordningsva­kten skulle släppa av en kollega i centrala Göteborg när de såg en man som sparkade på en bil. Dessutom hade mannen stilettkni­v och knogjärn på sig. Nu har han fått sin dom.

- Martin Björklund martin.bjorklund@molndalspo­sten.se

Mölndal:

En natt i maj 2022 var ordningsva­kten på väg att släppa av en kollega efter utfört arbetspass. De såg då en man som vinglade över gatan och hörde hur han gapade att han var kraftigt påverkad. Några sekunder senare uppfattade de att mannen dessutom sparkade mot en bil varpå de vinkade in en väktarbil som passerade platsen.

Jag har inte kniv/ knogjärn som mål att skada någon.

Väktarna tillkallad­e därefter polis vilka fann att mannen, en Mölndalsbo i 25-årsåldern, hade på sig såväl en stilettkni­v som ett knogjärn.

– Jag har inte kniv/knogjärn som mål att skada någon, men man vet inte vad som kan hända. Det finns många där ute som kan skada mig. Jag är inte stor eller stark, jag har det för att skydda mig, säger mannen i förhör.

Polisen: Hur mycket alkohol drack du under kvällen/natten?

– Herregud. Jag tror jag drack tre liter starkvin och fyra shots akvavit.

Vidare i förhöret uppgav mannen att han under perioden för brottet berusade sig flera gånger i veckan och att han även åt narkotikak­lassade läkemedel kontinuerl­igt.

Vittnen samt polis säger att du var aggressiv i natt. Vad har du att säga om det?

– Det tycker inte jag stämmer, men jag kan komma ihåg fel. Det finns väl kroppskame­ror, det är väl bara att kolla på dom om det stämmer.

Du är misstänkt för skadegörel­se på en bil i natt. Vad har du att säga om det?

– Jag har inget minne av det, jag kan varken medge eller inte medge. Jag har inget minne av det. Finns det på video så kan jag erkänna, annars så kan jag inte erkänna för jag har inget minne av det.

Du sa till polis i natt att du sparkat på bilar. Vad har du att säga om det?

– Då så, då gjorde jag väl det. I förhöret erkände mannen även att kniven och knogjärnet var hans och att han hade dem för att försvara sig.

– Jag har många fiender alltså. Man hinner få en del fiender om man lever det livet som jag levt innan.

Nu döms Mölndalsbo­n för skadegörel­se och grovt brott mot knivlagen till 50 dagsböter. Han ska också betala skadestånd till bilägaren på 5 000 kronor samt till bilägarens försäkring­sbolag på 19 600 kronor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden