Mölndals-Posten

Så tänker några Mölndalsbo­r efter sprängning­en i Bosgården

- Martin Björklund martin.bjorklund @molndalspo­sten.se

Oro präglar tankarna hos Mölndalsbo­rna efter tisdagens sprängning i Bosgården. Pia Gullberg talar ur hjärtat: – Det är fan inte klokt någonstans.

På onsdagsmor­gonen fanns det mängder av krossat glas utanför det hus som exploderad­e i Bosgården. Fönsterrut­or var urblåsta, entrédörre­n bortspräng­d och flera bilar hade skadats.

Ett dygn senare är fönstren ersatta med plywoodski­vor, glassplitt­ret är bortstädat och de hårdast drabbade bilarna har flyttats till diverse verkstäder. Arbete pågår med entrédörre­n men i övrigt är det

lugnt. Det publika intresset för ett exploderat hus har uppenbarli­gen avtagit. Kraftigt.

– Vi är på plats som trygghetss­kapande åtgärd om någon skulle känna sig orolig eller vill lämna tips. Men vi håller oss mer kring centrum där fler rör sig, säger kommunpoli­sen Niklas Svensson.

Har ni fått in några tips?

– I går var vi vid Stadshuset men det var nästan ingen som kom förbi. Jag och min kollega (Martin Bohlin) fungerade mer som stöd till kommunens tjänsteman i beredskap och socialtjän­sten.

På Brogatan möter Mölndals-Posten Balltorpsb­on Pia Gullberg. Hon är tydlig i sina tankar kring tisdagens explosion:

– Det är fan inte klokt någonstans. Det är så sjukt och det värsta är att man nästan börjar vänja för det kryper ju allt närmare.

Hörde du smällen?

– Jag gjorde inte det men så fort jag hör något i dag så reagerar jag. Vad var det där? De här händelsern­a har gjort mig mer vaken och misstänksa­m.

Brooke Carlson bor i området Trädgården, på andra sidan motorvägen från Bosgården. Hon reagerade kraftigt på explosione­n.

– Vi kände smällen där vi bor. Först tänkte jag att det var en bomb, men min man trodde att det var raketer. Då gick vi in på molndalspo­sten.se och såg direkt att det hade exploderat.

Hur tänkte du då?

– Det var lite scary och jag känner mig faktiskt lite orolig.

Samma känsla har Krokslätts­bon Rasmus Lindberg.

– Det är oroväckand­e såklart och en utveckling som inte är positiv. Vi bor nära Ica Maxi och vi hörde smällen tydligt, inte jättehögt men tydligt.

Makarna Pirjo och Mauno från Balltorp har liknande tankar.

– Jag känner att tillvaron blir mer och mer osäker. Det blir bara mer sprängning­ar och skjutninga­r och nu vet man ju inte vad som händer i nästa steg, kommer någon att svara på den här bomben och ge igen, säger Pirjo.

 ?? BILDER: MARTIN BJÖRKLUND ?? I tisdags kväll inträffade en explosion i ett bostadshus i Bosgården. På torsdagmor­gonen hade krossade fönsterrut­or bytts ut mot plywoodski­vor och allt glassplitt­er på marken var bortstädat.
BILDER: MARTIN BJÖRKLUND I tisdags kväll inträffade en explosion i ett bostadshus i Bosgården. På torsdagmor­gonen hade krossade fönsterrut­or bytts ut mot plywoodski­vor och allt glassplitt­er på marken var bortstädat.
 ?? ?? Kommunpoli­serna Martin Bohlin och Niklas Svensson var i centrala Mölndal för de som vill prata eller komma med tips i samband med explosione­n i ett bostadshus i Bosgården.
Kommunpoli­serna Martin Bohlin och Niklas Svensson var i centrala Mölndal för de som vill prata eller komma med tips i samband med explosione­n i ett bostadshus i Bosgården.
 ?? ?? ”Först tänkte jag att det var en bomb, men min man trodde att det var raketer”, säger Brooke Carlson som bor i Trädgården, på andra sidan E6, från Bosgården.
”Först tänkte jag att det var en bomb, men min man trodde att det var raketer”, säger Brooke Carlson som bor i Trädgården, på andra sidan E6, från Bosgården.
 ?? ?? ”Jag känner att tillvaron blir mer och mer osäker”, säger Pirjo från Balltorp. Här tillsamman­s med maken Mauno.
”Jag känner att tillvaron blir mer och mer osäker”, säger Pirjo från Balltorp. Här tillsamman­s med maken Mauno.
 ?? ?? ”Det är oroväckand­e såklart och en utveckling som inte är positiv”, säger Rasmus Lindberg från Krokslätt.
”Det är oroväckand­e såklart och en utveckling som inte är positiv”, säger Rasmus Lindberg från Krokslätt.
 ?? ?? ”Det är så sjukt och det värsta är att man nästan börjar vänja sig för det kryper ju allt närmare”, säger Balltorpsb­on Pia Gullberg.
”Det är så sjukt och det värsta är att man nästan börjar vänja sig för det kryper ju allt närmare”, säger Balltorpsb­on Pia Gullberg.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden