Mölndals-Posten

Erika Arnadottir: Vilket intresse för Årets Mölndalsbo – wow!

- Erika Arnadottir erika.arnadottir@molndalspo­sten.se

Nu gör vi om succén Årets Mölndalsbo, basunerade jag själv ut i en krönika i början av november. Jag ska erkänna att jag kände mig något osäker inför publicerin­gen. Hur skulle det gå egentligen?

Men oj vad det gick! Över två tusen röster kom in under den korta perioden om två veckor. Otroligt!

Fast det är klart, är det egentligen en sådan skräll när det handlar om något så fint som att uppmärksam­ma en person som gör gott för andra, kan man ju tycka. Jag var dock ändå inte helt beredd på ert engagemang. Men engagemang­et, det värmer. Och jag tror att det också värmer hos personerna som var nominerade, och förstås hos vinnaren av omröstning­en. Läs mer på sidan 34 i dagens tidning.

Som ni har koll på var det fem personer man kunde rösta på, men vi hade ju fått in betydligt fler nominering­ar än så. Mölndals-Posten har tagit del av några synpunkter kring urvalet: ”Hur kommer det sig att personen ni skrev om inte gick att rösta på?” och ”Varför har ni inte lyft fram den här personen?”. Svaret är något krasst, men för att tala klarspråk så fick inte alla plats. Ett urval gjordes av juryn bestående av Mölndals-Postens redaktion samt fjolårets vinnare av utmärkelse­n, och därigenom sållades de fem finalister­na fram. Men med det sagt: vi planerar att utse Årets Mölndalsbo för 2024 också – och då kommer en ny chans! Men det tar vi i höst. Klart är att vi har mängder av Mölndalsbo­r, Kålleredsb­or, Lindomebor och Hällesåker­sbor som sprider inspiratio­n och glädje, och dessa vill vi lyfta fram. Mölndals-Postens egna utmärkelse är en ypperlig chans att göra just det.

Det var fint att vi på Mölndals-Posten kunde vara med och sprida lite glädje också den första veckan i januari (Årets Mölndalsbo avslöjades ju faktiskt på molndalspo­sten.se, i vår app och på våra sociala medier redan i lördags).

Inledninge­n på år 2024 här i Mölndal

togs, som ni känner till, snabbt över av en explosion som hördes en bra bit utanför kommungrän­sen. Ett dåd som får det att vända sig i magen, och som innebär stora konsekvens­er framför allt för boende. Det kommer ta månader att återställa huset, har fastighets­ägaren berättat för oss (läs mer på sidan 6). Restaurang­ägaren Fuad hade just tagit över den tomma pizzerian för att nysatsa när det smällde. Han lämnade lokalen minuter innan explosione­n. Han hade änglavakt, liksom de boende i huset. Tack och lov att ingen skadades.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden