Mölndals-Posten

Häckens Samuel Gustafson säljs till Urawa Red Diamonds

- Felix Tornberg redaktion@molndalspo­sten.se

Först gick Per-Mathias Högmo till Urawa Red Diamonds. Nu meddelar Häcken att Samuel Gustafson gör samma flytt.

Samuel Gustafson, uppvuxen i Hulelyckan och fotbollsfo­strad i Fässbergs IF återvände till Häcken 2021 efter spel i Italien. Sedan återkomste­n har han hjälpt klubben till sitt första SM-guld någonsin, en vinst i svenska cupen och kvalifikat­ion till Europa League.

Nu är även denna vända över – då lagkaptene­n gjort klart med en flytt till Japan.

– Jag minns de här två och ett halvt åren med värme, glädje och med stolthet över det vi har gjort tillsamman­s, samt med den miljön och kulturen som vi har lyckats skapa under tiden jag har varit här. Det är inte så ofta i ens yrkesliv man får vara i en sådan miljö. Jag har i alla fall inte upplevt det på det sättet tidigare, där man lyckas dra åt samma håll och verkligen tycker att det är kul att komma in varje dag, säger han till klubbens hemsida.

Mittfältar­en har dominerat i allsvenska­n och tagit en ordinarie tröja i landslaget. När han nu lämnar Häcken vill han tacka klubben för sin roll i hans utveckling.

– Under mina två sejourer här känner man igen vissa saker men det är också mycket som har utvecklats. Dels hur anläggning­en ser ut i dag, den är dubbelt så stor, dels är det fler planer än när jag kom hit. Det är de praktiska sakerna men de speglar lite det som hänt i klubben med kompetens, förmåga och driv. Det känns som att klubben hela tiden har drivits mot en mer profession­ell och ambitiösar­e miljö. Det är en nödvändig utveckling och är bra på många sätt, säger han.

” Jag minns de här två och ett halvt åren med värme, glädje och med stolthet över det vi har gjort tillsamman­s Samuel Gustafson

I Urawa Red Diamonds återförena­s Gustafson med Per-Mathias Högmo. Högmo har också tagit med sig matchanaly­tikern Mario Chavez till klubben.

FotbollDir­ekt har tidigare rapportera­t om att Gustafson ska ha haft en klausul i sitt kontrakt. I samband med detta rapportera­de sajten att det var just denna klausul som den japanska klubben aktiverat.

 ?? BILD: MICHAEL ERICHSEN ?? Samuel Gustafson lämnar BK Häcken. ”Det är inte så ofta i ens yrkesliv man får vara i en sådan miljö. Jag har i alla fall inte upplevt det på det sättet tidigare, där man lyckas dra åt samma håll och verkligen tycker att det är kul att komma in varje dag”, säger han till klubbens hemsida.
BILD: MICHAEL ERICHSEN Samuel Gustafson lämnar BK Häcken. ”Det är inte så ofta i ens yrkesliv man får vara i en sådan miljö. Jag har i alla fall inte upplevt det på det sättet tidigare, där man lyckas dra åt samma håll och verkligen tycker att det är kul att komma in varje dag”, säger han till klubbens hemsida.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden