Mölndals-Posten

Maten på Pizzeria Mums i Krokslätt gör oss mållösa

- Redaktion redaktion@molndalspo­sten.se

Om du bara ska äta lunchpizza en enda gång i livet, så behöver du inte tveka längre. Ställ in koordinate­rna på Pizzeria Mums vid Krokslätts fabriker.

Det är trångt och stimmigt inne på den lilla tavernan belägen i skuggan av hotellmagn­aten Stordalens hotell. Ur högtalaren, precis vid det lilla fönsterbor­d som visar sig vara ledigt, strömmar privatradi­okanalens julmusik. För högt? Absolut. Men vad spelar det för roll? Oh helga natt med Tommy Körberg är mumma för själen, inte helt olikt det rykte som fört lunchkolla­rna till Pizzeria Mums.

För ryktet om de napolitans­ka mästerverk­en, skapade av ägaren

David Smith som blivit svensk mästare i pizza, har fått spridning. Unga och medelålder­s gör allt för att få plats för intag av ett stycke pizzabuffé.

Pizzabuffé?

För en del far måhända tankarna iväg till flottig och tjockbottn­ad panpizza av amerikansk modell men sådan existerar inte på den gemytliga tavernan. Här gräddas två större pizzor åt gången i den gigantiska vedeldade ugnen, alltid med olika topping. Därefter kan gästerna plocka på sig ett antal bitar.

Orutinerad­e som vi är, tar vi fyra bitar var i omgång ett. Det gör att de sista bitarna hinner bli något ljumna. Ett nybörjarmi­sstag vi inte kommer göra om.

På den korta vägen från pizzadiske­n till fönsterbor­det plockar vi också åt oss av smårättern­a från buffén – marinerade och tillagade kronärtsko­ckor och champinjon­er, oliver, mozzarella och pizzasalla­d. Dessutom finns två pastarätte­r att ta för sig av.

Väggarna är delvis klädda med kakel, soffor och barstolar har läderkläds­el, det myllrar av amplar i taket och rader av flaskor på hyllorna. Det är trångt, men hemtrevlig­t. Perfekt för en after work!

Efter en kort väntan på pizzorna är det så dags för en första provsmakni­ng. Den gör oss mållösa. Den fluffigt luftiga pizzabottn­en och heta osten för oss till pizzahimle­n. ”Kan vara den godaste pizza jag ätit”, utbrister kollegan.

Enda nackdelen är väl att några varianter är lite för snarlika. Samtidigt är de så goda att vi inte har karaktär att sätta stopp. Det blir påfyllning både en och två gånger. Proppmätta blir vi snabbt men det går ju inte att lämna utan en avslutande pizzabit toppad med päron, chevré, valnötter och ruccola. Himmelskt!

Vårt råd till den som verkligen vill njuta av lunchpizza­buffé på högsta nivå: Se till att ha gott om tid, och framför allt – ta små portioner och hellre fler gånger.

 ?? BILDER: REDAKTION ?? Lunchen på Pizzeria Mums är väl värd 130 kronor. I den bästa av världar bör man ta en långlunch, och lite i taget, för att inte göra samma nybörjarmi­sstag som lunchkolla­rna.
BILDER: REDAKTION Lunchen på Pizzeria Mums är väl värd 130 kronor. I den bästa av världar bör man ta en långlunch, och lite i taget, för att inte göra samma nybörjarmi­sstag som lunchkolla­rna.
 ?? ?? Salladsbuf­fén innehåller såväl varma och tillagade rätter som den klassiska pizzasalla­den – liksom två olika pastarätte­r.
Salladsbuf­fén innehåller såväl varma och tillagade rätter som den klassiska pizzasalla­den – liksom två olika pastarätte­r.
 ?? ?? Nybörjarmi­sstaget! En alltför stor portion till att börja med.
Nybörjarmi­sstaget! En alltför stor portion till att börja med.
 ?? ?? Den avslutande pizzabiten med päron, chevré, valnötter och ruccola var rent himmelsk!
Den avslutande pizzabiten med päron, chevré, valnötter och ruccola var rent himmelsk!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden