Mölndals-Posten

Brogatan öppnar igen – ännu oviss framtid för butiksloka­ler

-

Planket är borta, fasaden är renoverad och på insidan skymtar det som ska bli en ny mataffär. Nu börjar sista delen av Mölndals innerstad ta form. Samtidigt är det fortfarand­e oklart vad som händer med flera av de tomma butiksloka­lerna. – Vi vill få in sånt som kompletter­ar resten av Innerstade­n, säger Sarah Pennycook på NCC.

I somras sattes ett stort plank upp längs delar av Mölndals paradgata. Där bakom har det pågått renovering och upprustnin­g av husfasaden – och nu är planket borttaget igen.

– Nu har vi bytt fasaden mot Brogatan och Nygatan. Vi har även bytt ut en del tegel som varit trasigt, säger Sarah Pennycook som är fastighets­utvecklare på NCC.

Upprustnin­gen är en av de sista sakerna som görs i omvandling­en av Mölndals innerstad, och det är fastighets­bolaget NCC som står bakom den. Bolaget äger lokaler från hörnet vid Brogatan och Nygatan ner till spårvagnss­påren.

I hörnlokale­n pågår förberedel­serna för en ny Hemköp-butik som ska öppna 2024.

– Det byggs för fullt på insidan nu. Hemköp ska in strax innan midsommar för att kunna färdigstäl­la sin butik. Sen öppnar de någon gång efter sommaren, säger Sarah Pennycook.

Längre ner på gatan ligger bland annat Godisbanke­ns gamla lokal, som stått öde i snart två år. Dessutom finns det ytor som i dag används av NCC, men som så småningom ska ge plats åt butiker eller andra verksamhet­er igen. Vilka företag som flyttar in är dock inte klart.

– Vi jobbar på det och får en del förfrågnin­gar på lokalerna, men det har varit lite trögt på handelssid­an. Det ser vi i Mölndal tyvärr, att det är en del tomma lokaler runt omkring. Det kommer bli lättare nu när planket är borta och man kan se hur det ser ut.

Vad kan det bli för typ av verksamhet­er i lokalerna?

– Vi vill få in sånt som kompletter­ar resten av Innerstade­n. Troligtvis blir det inte restaurang­er eller kaféer, men man ska aldrig säga aldrig. Det beror på vad vi får in för förfrågnin­gar också.

Samtidigt som Brogatan öppnar upp och ska få mer liv igen pågår bygget av de nya höghusen vid Mölndals bro. Där blir det framför allt kontorslok­aler.

– Där pågår arbetet invändigt med hyresgäste­rnas lokaler. Sen är det lite förbesiktn­ing och installati­on på gång. Husen ska vara hyfsat färdiga framåt våren och de första kontorshyr­esgästerna flyttar in 1 september.

Än så länge är drygt 40 procent av kontorsyto­rna uthyrda, men Sarah Pennycook säger att det är fler företag på gång.

– Det finns fortfarand­e ett stort intresse och vi hoppas kunna landa en del saker här innan vi går på julledighe­t, säger hon.

Hur har ni påverkats av det ekonomiska läget i Sverige?

– Det är klart att marknaden har påverkat oss. Bolagen tänker kanske lite längre på vad de vill och kan göra i framtiden och vilka ytor de behöver. Samtidigt ligger Mimo i ett ypperligt läge nära kollektivt­rafik och service. Det har varit ett stort intresse men det kan ta lite längre tid än vanligt att hyra ut lokalerna, säger Sarah Pennycook.

 ?? BILD: ELVIRA LINDEROT ?? Fasaden vid Brogatan har renoverats och nu pågår det invändiga arbetet i huset.
BILD: ELVIRA LINDEROT Fasaden vid Brogatan har renoverats och nu pågår det invändiga arbetet i huset.
 ?? BILD: CLARA TJÄRNBERG ?? Sarah Pennycook är fastighets­utvecklare på NCC.
BILD: CLARA TJÄRNBERG Sarah Pennycook är fastighets­utvecklare på NCC.
 ?? Elvira Linderot elvira.linderot @molndalspo­sten.se ??
Elvira Linderot elvira.linderot @molndalspo­sten.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden