Mölndals-Posten

Bandydamer­nas segertåg – det går bättre än någonsin

-

En fin vinstsvit i elitserien och mest troligt en en plats i slutspelet – Mölndals dambandyla­g rusar stadigt fram i årets säsong. Ny energi, ny tränare och nya positioner på planen ger valuta. – Vi har blivit väldigt trygga ihop, säger Desiré Kyrk, lagkapten.

Efter två säsonger som kantats av både pandemi och risk att petas ner har Mölndals damlag en dundersäso­ng i bandyns elitserie. Mölndals-Posten träffar ett gäng ur laget vid Åby bandybana på deras lediga dag. När de berättar om säsongen 2022/2023 spricker alla upp i leenden.

– Vi är jättenöjda! säger Stephannie Storme och Tilda Andersson lägger till:

– Vi har tagit poäng i alla de matcher vi har räknat med att göra det.

Knappt tre veckor in på 2023 låg laget på fjärde plats bland de tio i elitserien. Dessutom har de, när Mölndals-Posten träffar dem, vunnit fyra matcher på raken. I lördags bröts dock sviten när de förlorade mot AIK.

Men vad ligger egentligen bakom resultatet?

– Sedan förra säsongen har vi utvecklats jättemycke­t både som lag tillsamman­s och som spelare, säger Anna

Malm, en av lagets två målvakter.

Inför säsongen har det anslutit ett par fler spelare och Niklas Björkman har blivit lagets nya huvudträna­re. Men bandyspela­rna berättar att en stor del handlar om en förändrad inställnin­g.

– Vi hade mer press på oss förra året och förlorade de matcherna vi egentligen var tvungna att vinna, säger Regina Wängberg.

Förra året var de nämligen väldigt nära att åka ur elitserien, så nära att de egentligen skulle ha åkt ut. Men inför denna säsongen utökades serien till tio lag i stället för åtta och därmed fick Mölndal en plats. Den dåliga fjolårssäs­ongen ledde till en

 ?? ?? Mölndal bandys damlag har en dundersäso­ng och redan nu vågar de prata om en plats i slutspelet i mars, om inget oväntat skulle hända. Längst fram fv. Desiré Kyrk och Anna Malm. I mitten fv. Felicia Dahl och Tilda Andersson. Längst bak, Stephannie Storme.
Mölndal bandys damlag har en dundersäso­ng och redan nu vågar de prata om en plats i slutspelet i mars, om inget oväntat skulle hända. Längst fram fv. Desiré Kyrk och Anna Malm. I mitten fv. Felicia Dahl och Tilda Andersson. Längst bak, Stephannie Storme.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden